Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irenapusnik

Marketing

Ideja za ručak


Link knjige


You tube Kanal

Kuham neki pileći paprikaš. Inspirirala me žena s you tube kanala koji gledam često. Luna London iz Srbije. Posebno sam poželjela papirku. Nije da puno povrća baš volim, ali nakon dinstanja malo luka na ulju nasjeckala sam mrkvu, papriku, krumpir i dodala narezana pileća prsa, sol, papar, bijeli luk u granulama. Kasnije možda i malo graška koji imam zaleđen. Rijetko kuham u Engleskoj. Ali sad kad sam doma zbog pandemije u dnevni raspored sam uvela odlazak po kruh jer mi je ovaj njihov tost dosadio.

Sve se krčka, a ja biram koju ću predstavu odgledati. Kazalište su nam približili 24 sata i Večernji list. Nakon prvotnog šoka oko toga što se sve događa, što bi drugo ljudsko biće nego počelo proces prilagodbe. Tako je s nama uvijek, isprva se u sebi i naglas bunimo kad se događa ono što nam nije po volji, a onda slijedi prilagodba.


Sad moj dnevni raposred izgleda ovako: Nakon buđenja, ostajem oko pola sata u krevetu, samo uživati u jastucima i plahtama, onda kupaona i kupanje pa kremice, pa se sredim za po kući. Zašto ne?! Sredim se za sebe. Smislim ručak i uputim se u lokalni dućan. Naravno stojim podalje od svih i oni od mene pa brzo natrag u skrovište koje sam izglancala i preglancala. Ostalo još samo iznutra kuhinjske elemente prebrisati pa koji dan kasnije popet se na stolac i prebrisati iznad te iste kuhinjske elemente.

Maštam kamo ćemo James i ja ići kad sve ovo prođe. Na neke engleske plaže i oprostite mi na pristranosti i one ljepše hrvatske. Za sad vježbam kako što prije prihvatiti ono „što nije po planu“, a o našem planu da prošetamo do matičara sam skroz zaboravila. Neposredno prije vijesti o pandemiji smo po savjetu starijih iz njegove obitelji razmotrili to da se vjenčamo i kako ionako živimo zajedno dvije godine, a ukupno se poznajemo tri, bez posebno teatralne prosidbe, mi smo se u par razgovora odlučili za veliko DA.

Ova neplanirana usidrenost u stanu mi je donijela dvije spoznaje. Jedna kako me Bog uputio da sve spise koje sam do sad proučavala jednako cijenim jer vode do njega, a barijera su podijeljenima koji znaju o sebi, a ne znaju o drugima. I još da moj mir nema komparacije. Mir je preduvjet za sve, za dobro partnerstvo, za dobro prijateljstvo, za obavljati posao, za pravdu i nepravdu, za promišljanje o njima pa sve dok ne postigneš mir, znači da griješiš, da nisi dobro i do kraja promislio o pojavi, o emociji, o situaciji oko tebe i u tebi. Mir s vama.


Post je objavljen 11.04.2020. u 13:01 sati.