Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Borba sa nikotinom

Zadnjih nekoliko mjeseci se borim sa nikotinskom krizom. Prije nešto više od 10 godina, na žalost, podlegao sam pušenju cigareta i cigarilosa. Valjda os silnog stresa koji sam proživljavao prije nešto više od 10 godina zbog bolesti roditelja i gubitka oca. A i još nekih drugih stresnih situacija. Ali kako sam zadnjih nekoliko mjeseci nisam baš u dobroj financijskoj situaciji, prisiljen sam se mučiti sa nikotinskom krizom. Jer si ne mogu priuštiti te užasne cigarete.

Prije nekih 15 godina moji roditelji su se teško razboljeli. I nakon nekoliko godina borbe sa bolesti, moji roditelji su na žalost umrli. I to je pomalo bio okidač, pretpostavljam da postanem pušač. A bilo je tu i još nekih problema oko posla i borbe za poslom i nekih inih stresnih situacija. Tako da sam na žalost podlegao početku pušenja. I koja je prešla u strast.

Ali s vremenom i ja sam polako počeo osjećati zdravstvene probleme. Dijelom zbog pušenja, dijelom zbog stresnih situacija oko posla i drugih briga u životu. I tako već nekih 11 godina sam pušač. I to mi je bila jedina aktivnost koja mi je pomagala da se pomalo smirim.

Ali na žalost zadnji nekoliko mjeseci pomalo sam zašao i u financijske probleme. Pa sam prisiljen se mučiti sa tom nikotinskom krizom. Koja mi zadaje dosta muka. I dosta se teško nosim sa njime. I kada god dođem do nekih novaca, uvijek si prvo kupim cigarete da si imam što pušiti. A dok nemam što pušiti moram se nositi sa time da nekako se odviknem od nikotina.

Toliko je to moje pušenje postalo dio mene, da bez cigarete ne mogu obaviti neke stvari. Poput pisanja ovakvih tekstova za blog ili slično. Pa čak ni surfati Internetom ne mogu bez cigarete. I razumno razmišljati o nekim stvarima. Toliko se je moj život počeo vrtjeti oko cigarete. I cigareta utjecati na moj život.

A i počeo sam osjećati zbog nje neke zdravstvene probleme. Naravno nije samo cigareta utjecala na moje loše zdravlje. Bilo je tu zadnjih nekoliko mjeseci, a i godina dosta stresnih životnih događaja. Koji su isto dosta utjecali na moje zdravlje. Tako da sam polako počeo da razmišljam o tome da prestanem pušiti. Ali to nikako da mi krene. I uvijek popustim kupovini cigareta kada dođem do nekih novaca.

I onda uvijek moram sve ispočetka da počinjem. I tako već nekoliko mjeseci. Jedna od dobrih stvari jest ta što sam ovaj mjesec dobio posao koji mi pomalo pomaže da dijelom dana ne mislim toliko na pušenje i cigarete. A dali ću uspjeti barem smanjiti toliko pušenje, vrijeme će pokazati. Ali borba će se ipak dalje nastaviti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost


Post je objavljen 25.02.2020. u 19:09 sati.