Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euzivot

Marketing

Kašnjenja na Schipholu zbog kvara na sustavu punjenja gorivaNa aerodromu Schiphol u Amsterdamu ponovno su se pojavili problemi sa sustavom kojim se u petak navečer nisu mogli gorivom dopuniti zrakoplovi. Dolijevanje goriva nije bilo moguće najmanje jedan sat. Nije jasno je li problem isti kao prije nekoliko tjedana.

Tvrtka Aircraft Fuel Supply (AFS) brine se za dopunu goriva, a ne Schiphol ili same zrakoplovne tvrtke. AFS je jedina tvrtka koja se na aerodromu bavi dolijevanjem goriva u zrakoplove.

Koliko je poznato, otkazana su četiri leta, a više od pedeset letova je kasnilo. Zbog grmljavinske oluje i jakog nevremena u blizini zračne luke neke se "zemaljske aktivnosti" nisu mogle izvoditi prema rasporedu usluga.Na Schipholu su sinoć bile otvorene dvije piste kako bi se omogućili letovi koji su odgođeni zbog propusta sa gorivom.

Drugi ispad u dva tjedna na Schipholu

Prije dva tjedna, aerodrom je također imao problem sa opskrbom goriva. Tada se na desetke tisuća putnika našlo u problemima, a stotine Nizozemca danima je bilo zaglavljeno u inozemstvu jer se nisu mogli vratiti.
Taj je kvar otklonjen tek nakon otprilike osam sati. Tada je otkazano oko tristo letova.

Isto tako, stotine putnika za Nizozemsku moralo je danima čekati zamjenu leta koji će ih odvesti do odredišta. Nitko od putnika nema pravo na naknadu troškova i štete koju su pretrpjeli, tvrdi organizacija AirHelp.Pravo na naknadu u slučaju poremećaja na aerodromu

Je li vaš let odgođen i jeste li stigli na svoje konačno odredište s kašnjenjem većim od tri sata? U skladu s Uredbom 261/2004, možda imate pravo na naknadu ili zahtjev za odloženim letom za pretrpljeni gubitak vremena.

Prema Uredbi 261/2004, to se smatra „izuzetnom okolnošću“. Zrakoplovna tvrtka nije odgovorna za ovaj kvar. Ako zrakoplovna tvrtka snosi krivicu za kvar tada možda imate pravo na naknadu.

Post je objavljen 10.08.2019. u 15:53 sati.