Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euzivot

Marketing

Policija jurila s 224 kilometra na sat muškaraca pod utjecajem drogaVozač automobila koji je vozio velikom brzinom na A4 u između Rotterdama i Den Haaga u nedjelju ujutro privremeno je izgubio vozačku dozvolu. Policajac na motociklu imao je problema s praćenjem vozača postigavši brzinu od najmanje 224 kilometra na sat. Utvrđeno je da je vozač automobila bio pod utjecajem droga.

Naime, u nedjelju ujutro policija je uhitila vozača koji je prebrzo vozio na autocesti A4 gdje je dopuštena brzina ograničena na 100 km/h. U jednom trenutku motociklist policije koji je tjerao vozača vozio je brzinom od 224 kilometra na sat, objavila je policija. To znači da je automobilist vozio 124 km iznad dopuštene brzine.

Vozač je ignorirao znak zaustavljanja, ali morao je kočiti kod Rijswijka zbog drugih sudionika u prometi koji su vozili u koloni. Zatim je zaustavio svoj automobil na traci za zaustavljanje i hitne slučajeve.

Nakon kontrole, ustanovljeno je da je vozač bio pod utjecajem droga. Za sada je izgubio vozačku dozvolu i ostao bez automobila i mora se pojaviti na sudu. Sudac će odrediti visinu kazne koja bi mogla iznositi između 2050 i 2450 eura, + 200 eura za svakih 5 km ako je vozio više od 100 km/h iznad dopuštene brzine. U ovom slučaju su to 24 km.

Ako je vozač recidivist, kazna bi mogla biti i veća.

Post je objavljen 04.08.2019. u 11:14 sati.