Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Palme i Janko

Svakako ću se potruditi da idućih tjedana i mjeseci još koji puta objavim sliku svojih paradajza. A posebno kada mi izrastu prvi paradajzi. Već sam jednom prije mnogo godina na isti način da uzgojim paradajz. I imao sam nekog uspjeha. A kako će ove godine biti vidjet ću.

A danas sam uspio da presadim još neke palme. Jer se i uzgojem palmi bavim. I sad jedva čekam da vidim kako će se te palme primiti i rasti u tim novim lončanicama. Ali baš nemam uspjeha sa nekim kaktusima. Nekako te reznice mi ne uspijevaju pustiti korijenje. I sve propadnu. Razlog je možda u lošem pokušaju. Ali ne ću se predati, i pokušati drugačije da ih pokušam razmnožiti. Jer volio bih da mi i oni uspiju.

Ovih dana sam počeo da čitam knjige jednog dosta zapostavljenog hrvatskog pisca i književnika Janka Matka. Pisca koji je pisao romane iz hrvatske povijesti. Odnosu između hrvatskog plemstva i seljaka kmetova. Čitajući ove knjige cijelo se vrijeme pitam zašto je hrvatska književnost toliko zapostavila tog pisca. Jer romani su mu predivni i u kojima se prelijepo (barem po meni) opisuje taj odnos između plemstva i seljaka. O njihovim ljubavima, međusobnim odnosima.

Zanimljivo mi je čitati o životu hrvatskog plemstva i hrvatskog seljaka. Kako doživljavaju Hrvatsku plemići, a kako seljak. O rastrošnosti plemića i skromnom životu hrvatskog seljaka. Koji nastoji skromno preživjeti. Dok plemstvo se razbacuje svojim bogatstvom i moći. A jedni i drugi su samo ljudi. Naravno, plemstvo i seljak se ne mogu uspoređivati. Ali ipak, vidi se da su i jedni i drugi ljudi.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 22.05.2019. u 17:42 sati.