Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ddddddddd

Marketing

------------------

urednica mi ništa nije odgovorila na mejl, koji bejaše i suviše lepo ispisan, i da li je i dalje interesuje kao nekad, pre dosta godina kad ju je sve interesovalo, broj mog računa na koji bi mogla velikodušno da mi uplaćuje mizerni novac. trebalo mi je dugo, možda i previše vremena da joj pišem iz takve namere, budući da nikad nisam pisao isključivo iz novca, a da imam povremeno problem s pitanjem zasluga, ali očigledno godine su učinile svoje, i meni svaki dinar dođe poput grešnog zadovoljstva. kad bih vam ispričao vi ne biste verovali ali ja ću ipak iz dokonosti pokušati da približim kako je nadoišao taj trenutak: bejaše divno sunčano jutro nakon mnogih kišovitih dana i samo je nadoišla misao da bih to mogao danas da glasno kažem i da se javim jer tog jutra sam imao usađen osećaj zasluga i da nema ničega lošeg u tome.
i sve zbog toga što mi je u sam um došao mejl iz prošlosti od strane jedne žene koja je prepešačila kilometre samo da bi pronašla to štivo.
takve težnje su najopasnije jer su lako ostvarive ali duboko u sebi sam osećao mir i znao sam da ništa loše ne može da se dogodi i da ću se zadovoljiti sa cifrom koja god bila - iako imam razvijenu skeptiku prema divljoj prodaji i da se teško može ući u bilo kakav trag.



prve ovogodišnje trešnje dala mi je žena koju znam iz viđenja, poklonivši mi jedan spoj u vidu minđuše. zubi su zagrizli meso, a sok je poteko mojim suvim nepcem čineći od njega živopisno zvono koje nikad nisam želeo da prestane da vibrira. prve trešnje se mogu kupiti isključivo papirnatim novcem, retko kad električnim brojevima i slepilom velikih displejeva po trgovačkim centrima.
dani su prepuni vlage i ja osećam jezu u kostima na misao o sparnom letu koje se kao čmičak lepi za komad odeće i znam da će kao duh da proganja među životnim zidinama. miris pokošene trave je isuviše jak i nadražuje kožu. prašnjavi putevi opominju. ovo leto je puno borbe i puno onog kad treba da se zauzmeš za sebe koliko god moćan mogao da budeš.


Post je objavljen 19.05.2019. u 18:22 sati.