Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euzivot

Marketing

Profesor dobio otkaz zbog pomaganja na završnom ispitu


Jedan profesor Srednje strukovne škole iz Eindhovena otpušten je ovog tjedna, nakon što je u ponedjeljak pomagao učenicima na završnom ispitu iz njemačkog jezika. Testovi sedamnaest učenika proglašeni su nevažećima.Rektor Srednje strukovne škole, Aloysius De Roosten, potvrdio je regionalnim medijima da je učitelj pomogao određenom broju učenika.

Rektorica srednjih škola, Corinne Sebregts, kaže da je prosvjetna inspekcija to potvrdila u srijedu. Dan kasnije, učenici i njihovi roditelji bili su obaviješteni o odluci.

Sedamnaest polaznika srednjeg stručnog obrazovanja mora ponovno polagati njemački ispit 17. lipnja za vrijeme ponovnog polaganja ispita. Za razliku od drugih kandidata, 28. lipnja oni će biti obaviješteni samo o tome jesu li prošli. Rezultati prvog ispita bit će objavljeni 12. lipnja.

Prvo razdoblje državnih završnih ispita ove godine traje do 23. svibnja. Učenici strukovnih škola završit će ispite dan ranije u odnosu na učenike Višeg općeg srednjeg obrazovanja i Preduniverzitetskog obrazovanja.

Eto, ovaj profa je imao važeću diplomu i svejedno je dobio otkaz.

Post je objavljen 18.05.2019. u 12:55 sati.