Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Dečko koji obećava

Prije jedno šest mjeseci sam dobio od jedne drage prijateljice dvije knjige. I konačno sam našao vremena da pročitam jednu od njih. A to je knjiga od Ante Tomića „Dečko koji obećava”. I tada sam joj obećao da ću pokušati napisati nekoliko redaka o toj knjizi. A i o drugoj. Ali o toj drugoj ću jednom drugom prilikom.

Znam da mnogima ovaj autor kolumni Ante Tomić nije baš omiljeni autor. I to je njihov problem, a ne moj. Ali to me ne će spriječiti da pokušam napisati nekoliko redaka o ovoj knjizi. Naime, knjiga je zbirka serijala kolumni Ante Tomića koji je napisao te kolumne prije nešto više od 10 godina.

I cijela knjiga se svodi na to da se nađu na jednom mjestu te kolumne. Kolumne kao kolumne. Nekako mi baš nisu sjele i ne sjedaju. Ali lijepo je barem pokušati se kroz te tekstove prisjetiti što se je pisalo prije više od desetak godina. I koje su teme prevladavale. Ovime ne želim negativno kritizirati autora. A niti ga hvaliti. Svakome stavljam na volju da sam procijeni koliko su tekstovi dobri ili loši. Ali meni nekako nije baš sjela knjiga. Ne znam, jeli razlog tome prijašnja knjiga o Winnetou ili nešto drugo.

Ali što god da je u pitanju, ipak se je lijepo bilo podsjetiti o čemu se pisalo prije desetak godina i više. I zanimljivo pokušati pročitati knjigu u stilu kolumni ili kako već to nazvati. A dragoj prijateljici još jednom zahvaljujem na knjigama i molim ju za oproštenje ako sam bio previše kritičan na ovu knjigu i što imam ovakvo mišljenje o ovoj knjizi. I čim stignem, pokušati ću napisati nekoliko redaka o drugoj knjizi.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 15.05.2019. u 18:41 sati.