Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/navratnanos

Marketing

27i

Ostao mi je još jedan čitav dan najvećeg odmora u mojoj maloj ličnoj historiji. Znam da sam htjela otići u onu drugu firmu, stvarno sam htjela i stvarno bih to uradila čak i po cijenu da odem u goru firmu, ali sam bez obzira poželjela vratiti se na posao. Ispuniti misli informacijama i ruke papirima. Izgleda da ipak ne mrzim baš toliko to mjesto gdje radim. Odluča sam se inatiti na možda malo nelogičan način, bar na prvu: dat ću od sebe 110% na poslu. Dosad bih rekla da sam davala 80%, možda ponekad 90%. Pokazat ću i sebi i drugima koliko mogu kad hoću, naučiću sve što mi dođe pod ruku dok sam tu, i prve dobre prilike se ispariti negdje drugo.

Broj prekršaja na odluci da totalno smanjim prigovaranje drugima: moguće 1. Nisam baš načisto s time da li je otvorena i drska opaska na nečije indirektno vrijeđanje, jedan od prekršaja koje pokušavam izbjeći. Osoba je iz porodice i starija je, i prema svima okolo radi slične, zlonamjerne komentare koji za njega prosto nisu uvrede. Nakon što je jedno 17 puta u toku dva dana izjavio "šaljivo" kako je moja nova jakna takva kakvu nose samo kopiladi, jer je uska i kratka i ne pitajte kakve veze sa logikom ima to dvoje; meni je malo dosadilo i pitala sam ga u čemu je toliki problem sa mojom jaknom i jel pokušava mene nazvati kopiletom ili šta je cilj tog poređenja? Na šta je on odgovorio kako ne naziva mene kopiletom i zamrsio ostatak rečenice u nerazgovijetni splet riječi, a onda me ignorisao ostatak dana kao da sam ja njega uvrijedila.

Večeras se vraćam u stan i malo mi je žao jer mi cimerice nisu tu, ali s druge se strane radujem što imam vrijeme samo za sebe i mogu, prva i najbolja ideja koja mi pada na pamet, pogledati nove epizode Game Of Thrones, naprimjer.

Još uvijek zauzdavam misli vezane za svog dečka, i jutros sam se čak budila u neko doba, pa me je mučilo zašto nije mogao poželjeti mi laku noć i išla sam provjeriti ima li poruke od nekad poslije, nakon što sam ja otišla spavati i - nije je bilo - pa sam se malo uzrujala. Jutros kad je ustao mi je napisao da je spavao od sinoć od 18 sati i sve do alarma ujutro kad je trebao na posao. 13 sati sna. Hm. Hajde dobro. Ništa mu ne vjerujem, ali neću prestati zauzdavati svoje misli.

Post je objavljen 27.04.2019. u 17:45 sati.