Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Putovanje i obnova

Ovih dana se želim vratiti pomalo i polako fotografiji. Ali nikako da mi uspije fotografija. Uvijek je nekako mutna ili slično. Glavni je razlog što nikako da zadržim mirnu ruku dovoljno dugo da fotoaparat, bilo da je riječ o pravom fotoaparatu ili na mobitelu, da snimi dovoljno jasnu i oštru fotografiju. Valjda se taj nemir u rukama javlja od silnih briga koje me muče ovih dana. A brige su dosta ozbiljne i o kojima ne bih pisao. Nisu za javnost.

Ali donosim jednu sa vrta, koja nije savršena. Ali nadam se da će biti dovoljno dobra. A prikazuje mahoniju u cvatu. Koja ima nekako lijepe cvjetove ovih dana. Nisam baš ljubitelj ovog cvijeta. Ali nekako mi je ovaj učinio posebnim, pa sam ga fotografirao. Nalazi se na vrtu sa kojim se bavim. Inače, kod nas je mahonija popularna biljka za ukrašavanje aranžmana za blagdan Svih svetih. I koristila se u mojoj obitelji uvijek za taj blagdan. Pa smo je zato uzgajali. I ja sam je zadržao, uspomeni radi.
Kako su dani sve duži i ljepši, a i priroda se budi sve više. I postaje sve ljepša, nekako se je u meni ponovo probudila želja za ponovnim pokušajem bavljenja fotografijom. I da pokušam zabilježiti neke lijepe trenutke. Posebno cvjetova. Koji su poneki toliko lijepi da ih vrijedi zabilježiti fotoaparatom. Ako uspijem riješiti taj problem oko smirivanja ruke, možda uspijem se nastaviti snimanjem fotografije. Jer vrijedi se time baviti.

Ovih dana sam također počeo da čitam jednu divnu knjigu iz moje mladosti. Radi se o knjizi „Put oko svijeta u 80 dana”. Autora Julesa Verna. Pretpostavljam da ste svi čuli za tu predivnu knjigu. I glavnim junacima koji su se odvažili na to putovanje da dokažu da je to i stvarno moguće. A kako završava samo znate. Mada sam je u mladosti valjda čitao, ipak i dan danas uživam u njoj. I u ovom slučaju se je lijepo prisjetiti te knjige i mladosti i prošlosti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 01.04.2019. u 19:08 sati.