Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Sve utječe na život

Slažem se sa svim vašim komentarima u prijašnjem postu. Jer u svakom komentaru ima nešto istine, neke istine. I ja tako razmišljam. Istina je da sam naslijedio (genetski) neke bolesti od svojih roditelja i njihovih predaka. I zadnjih godina su se polako počele te neke bolesti i na meni pojavljivati.

Prvo je počelo sa onom operacijom žući. Obje bake su imale problema sa žući. A i moji roditelji isto. Jedna baka je operirala žuč, a drugu nisu doktori htjeli operirati žuč zbog straha od njenih godina, jer je imala previše godina. Barem si ja tako tumačim. A i moja majka je prva operirala žuč prije nekoliko desetljeća. Pa je moj otac operirao. Te moja baka po majčinoj strani negdje u isto vrijeme. A prije dvije godine smo sestra i ja operirali žuč u razmaku od nekih tri mjeseca. A sada ovih dana su meni otkrili i probleme sa srcem.

Jednim dijelom su možda i cigarete krive. Tu je istina. I kako sam napisao u jednom komentaru u prijašnjem postu, to mi je jedini porok u životu. Jer ne opijam se i nisam od onih ljudi koji se vole opijati. I ako si popijem ponekad nešto od alkohola onda je to rijetko i samo ponekad u društvu. Nemam potrebu da više pijem i srećom nisam razvio naviku da se opijam. Hvala Bogu da mi nikad nije prijalo alkoholno piće. I nastojim da na tome ostane. A niti sam osjećao potrebu za bilo kakvom drogom. Niti sada osjećam potrebu da je konzumiram. Nikad nisam vidio smisla da je uzimam. A niti sam od onih koji vole da naganjaju žene radi tjelesnih pobuda. I u tome ne vidim nekog velikog smisla.

A vjerujem da za trenutne moje zdravstvene probleme je kriv i način života i situacija u kojoj se nalazim zadnjih nekoliko godina. A i stres koji sam imao zadnjih nekoliko godina. Oko posla, kojeg nikako da nađem za stalno. A i svi ti neki događaji koji su se dogodili zadnjih godina, poput smrti mojeg nećaka, su isto utjecali na moje zdravlja. Nije lako se nositi sa svime time. Svaka normalna i zdrava osoba bi se teško nosila sa svime time. Ma koliko jaka i normalna osoba bila. I s vremenom bi morala doći u ovakvo stanje nakon nekoliko godina. Pa vjerujem da nije ni čudo da sam se i ja našao u tome. A da o ostalom ne pišem.

Ma koliko god se trudio da pazim na sebe zadnjih godina, ipak došao u ovo stanje u koje sam došao. Na neke stvari u životu ne možeš utjecati, ma koliko god da se čuvao. Vjerujem da je i kod ostalih tako. Takav je na žalost život. Nakon smrti oca, znao sam i očekivao sam da mi ne će biti lako. Ali nisam znao koliko teško i dokle će sve to ići. I moram priznati da se je sve to uglavnom ostvarilo. A što me još očekuje, ne znam. Na žalost nisam prorok. Ali nekako osjećam i očekujem da me još svašta očekuje u ostatku života.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 19.02.2019. u 17:56 sati.