Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/euzivot

Marketing

Zbog Brexita 10 posto više proračuna

Može li i Hrvatska profitirati od Brexita? Ili im mi nismo zanimljivi?

Supervisor nizozemskog nadležnog tijela za financijska tržišta (AFM) treba 10 % dodatnog proračuna zbog financijskih institucija koje se presele iz Ujedinjenog Kraljevstva u Nizozemsku.

Glasnogovornik supervisora potvrdio je to, nakon što je predsjednica odbora AFM-a Merel van Vroonhoven izjavila to za Bloomberg.Preračunato to je oko 10 milijuna eura. AFM sada ima proračun od oko 100 milijuna eura. Dodatni proračun potreban je za ulaganja u IT i zapošljavanje novih ljudi.

Bez sporazuma između Ujedinjenog Kraljevstva i Europske unije, supervisor će trebati još više novca, tvrdi Van Vroonhoven.

Trideset do pedeset financijskih institucija u Nizozemskoj

Otprilike trideset do pedeset financijskih institucija zatražilo je dozvolu od AFM-a zbog britanskog odlaska iz Europske unije. U listopadu prošle godine iz AFM-a su priopćili kako su proveli 150 razgovora sa zainteresiranim stranama.

Van Vroonhoven je tada pretpostavila da će se u Nizozemskoj naseliti 30 do 40 % europske trgovine financijskim instrumentima.

Osim financijskih institucija, Europska udruga za nadzor lijekova EMA seli se u Amsterdam. BBC također razmatra osnivanje europskog sjedišta u glavnom gradu Nizozemske kako bi se osiguralo da nakladnik može nastaviti emitirati u Europskoj uniji.

Post je objavljen 17.02.2019. u 11:45 sati.