Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Perverznost državnih institucija

Zadnjih nekoliko tjedana moja obitelj ponovo prolazi kroz jedno veliko krizno razdoblje. Dvoje člana obitelji (baka i ujak) prolaze kroz neke bolesti. I to me jako brine. Da sam zabrinuti za njih. Kako su stari, bojim se najgorem. Da nas jednog dana ne napuste zauvijek. I samo se pitam kada će doći taj dan. Znam da će doći jednom taj dan i koliko god se trudio pripremiti za to, nikad se ne ću do kraja pripremiti onako kako treba. Jer taj dan će doći kad tad. Nije moja volja i ja nemam na to utjecaja. Jer to je dio naših života.

Ali ne mogu shvatiti krizu koju prolaze moja sestra i šogor. Nakon što su prije nešto više od dvije godine nakon one tragedije sa salmonelom morali pokopati sina, sad se je i država okrenula protiv njih. I umjesto da glavne i prave krivce naganja zbog prodaje zaraženih jaja salmonelom, država se je okrenula protiv njih i sada njih naganja i krivi za smrt. Kao da nije dosta to što su morali pokopati nevino dijete, još moraju da trpe muko od progona državnih institucija. Državne institucije koje su stvarno postale ne milosne i poremećene, te na strani kriminala, a ne na strani poštenih i običnih građana. I koje su izgubile kompas u svojem djelovanju.

Zato sam i pisao one postove o njima, da izbacim svoje ogorčenje njihovim radom i ponašanjem. I svi bliski koji su, nakon što su saznali, izrazili svoje ogorčenje nad ovakvim postupkom. Da su neki čak i burno reagirali i ostali u šoku, jer ovo je stvarno ozbiljno i jadno. Da su jedva došli k sebi od šoka kojeg su i oni doživjeli. A možete zamisliti kako je onda bilo mojoj sestri i šogoru. A svi znaju koliko su se oni dobro brinuli za sina i bili dobri roditelji. I ne mogu shvatiti državne institucije kako mogu biti tako bezdušni i krivo usmjereni. Kad pišem „svi znaju” mislim na odvjetnike, doktore, učitelje i slične njima. Jer su vidjeli na svoje oči kako se moja sestra i šogor odnose prema djeci i da su bili dobra djeca. Koja su se i međusobno voljela, mada je bilo i pokojih nesuglasica među njima. I ja sam sam se u to uvjerio i stvarno ne mogu da razumijem perverznost naših državnih institucija. Tako da sam još u šoku od svega toga i ne mogu doći k sebi. I boli me u duši i srcu što im bolje ne mogu pomoći. Ali ipak se nadam da će sva na kraju dobro proći.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 06.02.2019. u 19:49 sati.