Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Pravosuđe u katastrofi

Da, mi smo stvarno nesređena država što se tiče pravosuđa i zakona. Možda zakoni i nisu tako loši i uvijek ima mjesta i prostora da ih se poboljšava. Ali sudstvo koje ih je dužno provoditi nam je u banani. Ne kažem da su svi suci loši, ima stvarno dobrih sudaca koji si daju truda da na osnovu zakona i dokaza i ponašanja odvjetnika da donesu dobru presudu. S obzirom koliko su suci opterećeni sa brojem parnica koje imaju.

Jedan od dokaza da su suci nemoćni (ili nešto drugo) jest i onaj slučaj Daruvarca, koji je premlatio onu jadnu djevojku. I zbog tih odvjetnika je došlo do toga da se je sve oteglo i da je Daruvarac proveo na slobodi jedno vrijeme. Jer su odvjetnici koristili razne rupe u zakonu i pravne smicalice da se tako oduži suđenje. Te time da se time dodatno traumatizira ta jadna djevojka i njezina majka. A da ne pišem o prijašnjim grijesima tog Daruvarca, zbog kojih je imao problema sa zakonom. I da su se pravodobno donijele presude, možda do premlaćivanja te djevojke ne bi ni došlo.

A da ne pišem kako se je i sam taj Daruvarac jadao kako su od njega napravili monstruma. Što mi je bilo gnjusno čitati i pratiti. Jer ako je mogao biti muško kada je tu djevojku premlaćivao, onda je mogao biti i muško tada kada se je bio na sudu i sve odmah priznati i ne tako zavlačiti. Te cmizdriti kako su ga mediji prikazali, kao monstruma. Što je zapravo i bio i jeste. A da ne pišem i o svjedocima u tom kafiću koji su se pokazali kao ološ i sramota od ljudi, i nisu priskočili u pomoć djevojci i spriječili tom monstruma u naumu. I svjedočili protiv njega.

Ogorčen sam i zbog još jednog razloga na naše sudstvo i ostale institucije, jer još uvijek nisu sankcionirali one koji su krivi za smrt mojeg nećaka Mirka. Ni nakon dvije godine još nisu ništa uraditi protiv tih krivaca. Zapravo su još dodatno zakomplicirali život mojoj sestri i njezinoj obitelji ovih dana. I zadali im dodatnu bol i šok i muku. Ali na žalost zasada još ne mogu da izlazim sa detaljima oko tog problema, dok se neke stvari ne riješe. Ali ono što mogu da napišem jeste da su te vrle institucije dosta zagorčile život ovih dana mojoj sestri i njezinom mužu. Za koje sam zabrinuti, jer ovo je stvarno ozbiljno. Ali čim se ukaže prilika pokušati ću pisati o tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 29.01.2019. u 18:08 sati.