Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

RIKI-TIKI-TAVI

Ovo je još jedna predivna priča Rudyarda Kiplinga. Priča o mungosu koji se sprijateljuje sa jednom obitelji i obrani ih od napada kobri i predivnom prijateljstvu.

Riki-tiki-tavi je mali mungos koji se sprijateljuje sa jednom obitelji, nakon što ga spašava od jedne nevolje. Priča je to o prijateljstvu čovjeka i životinje. Priča o borbi na život i smrt. Priča o životinji koja zna da cijeni pomoć koju je dobila od čovjeka i koja mu se oduži time što je ubila kobre, koje su željele da naude toj obitelji. Te kako nisu sve životinje zle, već da ima i onih koje znaju biti u dobrom odnosu sa čovjekom. I živjeti u nekoj simbiozi i prijateljstvu sa ljudima.

I o ovoj sam priči dosta slušao u mladosti, ali nikako da je pročitam. Priča o najpoznatijem mungosu na svijetu, koji voli ubijati zmije i hraniti se sa njima. Uvijek mi je bila misterija kako mungosi uspijevaju da ubiju zmiju, a da ih ne ugrize i svojim otrovom ne ubije. Mora da su stvarno odlični lovci kada se znaju sukobiti sa zmijama, posebno sa kobrama, koje su jedne od najotrovnijih zmija na zemlji. Ako sam u krivu ispravite me.
I nije mi žao što sam pročitao ovu priču konačno. Jer priča je predivna, jer priča o prijateljstvo neobične životinje sa čovjekom. Pomalo neuobičajeno prijateljstvo za moje pojmove. Ali ipak predivno.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlost


Post je objavljen 16.01.2019. u 20:58 sati.