Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Knjiga o džungli

Evo konačno da nakon nekoliko dana napišem neki post. U ovih nekoliko dana ponovo nisam imao baš volje da pišem išta. Pa sam uzeo pauzu i odmor od pisanja postova, kako za ovaj blog, tako i za drugi blog. A i nisam baš mogao odlučiti o čemu da pišem. Nadam se da će se konačno ove godine nešto srediti po ovom pitanju tema za pisanje postova. Samo se trebam odvažiti da ih pronađem i počnem pisati o njima. Zapravo imam neke ideje o temama koje bih mogao pisati, ali nikako da sa time i započnem.

Kako pratim i čitam neke blogerice, jedna od njih napisala je da onaj tko želi da napiše neki tekst za blog, taj će naći vremena da ga napiše, a vjerujem i temu. Sa čime se slažem. Jer ako imaš volje i ljubavi za nešto, za to ćeš i pronaći vremena. I posvetiti se tome. I to je istina. Moram priznati da volim čitati tu blogericu čitati, jer ima odlične teme u svojim postovima. Koji su stvarno poticajni i puni savjeta.

Prošli tjedan sam konačno do kraja uspio pročitati Olivera Twista. I koji je završio sa sretnim završetkom za glavnog junaka, ali se to ne može reći za njegove neprijatelje, koji su završili baš onako kako su i trebali. Ne samo u zatvoru, već i umrli. Drago mi je da sam ovu knjigu pročitao, jer me je podsjetila na mladost. Kada sam možda trebao pročitati ovu knjigu za školsku lektiru. A nakon nje sam počeo da čitam djela od R. Kiplinga. Počeo sa Knjigom o džungli, pa nastavio sa Riki-tiki-tavi. A nastavlja se još nekim njegovim djelima. Nadam se da ste čuli za te ta predivna djela. O dječaku Mogliju, kojeg tigar otima i odvodi u džunglu gdje odrasta i na kraju se obračunava sa tim tigrom i osvećuje mu se. A o Riki-tiki-taviju, poznatom mungosu koji se hvata u koštac sa nekim kobrama i ubija ih. Te tako spašava jednu obitelj od tragedije i smrti ne moram vam pisati, jer vjerojatno ste i o njemu čitali.

Moram priznati da mi je žao što sam u mladosti propusti čitati ove predivne knjige, kao i mnoge druge. I što sam bio pomalo lijen da pronađem vremena da ih pročitam. Pa sada pokušavam to nekako nadoknaditi. I nadam se da ću uspjeti u tome. Jer su knjige predivne i šteta ih je ne pročitati.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 14.01.2019. u 13:34 sati.