Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Smrdljivo meso

Moram priznati da se i meni čini da sam se rodio pod nesretnom zvijezdom, kao što jedan bloger piše u komentaru u prijašnjem postu. Kao da živim život pod nesretnom zvijezdom. Koja me svojom pojavom samo u neke neprilike vodi i kroz neke neprilike vodi. Ali valjda će i meni konačno doći svjetlo na kraju tunela i izvući me iz ovih životnih neprilika.

Konačno sam ovih dana uspio ovo bolovanje zatvoriti. I dostaviti doznake u tu firmu. Sad se još moram strpjeti da obave sve što se tiče otkaza, pa da ih se riješim. A tu bakteriju sam vjerojatno dobio na poslu, jer sam saznao da se ta bakterija samo u piletini nalazi. Jer sa njom sam radio. A koju sam jedino u toj firmi mogao ju dobiti. I nigdje drugdje. A kada sam obavio sanitetski pregled prije početka rada bio sam čist od te bakterije, kao i od ostalih nepodopština koje bi me mogle spriječiti u početku rada u ovoj firmi. I koju nisam želio da dobijem, ali očigledno mi je bilo suđeno da se zarazim sa njome.

Čudi me da su mi tako olako dali otkaz, jer sam čuo dosta priča kako ta firma muku muči u pronalasku radnika i njihovim bježanjem iz te firme. A znali su u čemu je problem sa mnom. Tako da ne znam kako bih više komentirao sve to. Osim to da su otjerali ovime jednog radnika, koji se ne će tako lako vratiti u tu firmu nakon ovoga.
A moram priznati da je moralo biti nešto loše sa tom piletinom, jer sam u dosta navrata osjetio smrad tog mesa, koji je došao svjež, netom zaklano, te očišćeno od perja i izvađene iznutrice prije toga u taj dio proizvodnje u kojem sam radio. Tako da je i to neki znak kako tu možda nešto krivo. Jer nikad kod piletine nisam osjetio takav smrad kada sam bio sa njom u kontaktu. Bilo u mesnici ili trgovini ili kod kuće. Jer svako svježe i ispravno i zdravo meso ima svoj karakterističan miris, ali nikako smrdljiv. Tako da je jedina mogućnost da sam tu bakteriju dobio u tom pogonu. Ali to teško mogu dokazati.

Kao da imam neku lošu karmu sa tom peradi u životu. Prvo je moj neprežaljeni nećak umro od jaja zaraženog salmonelom prije dvije godine, a sad sam ja pobrao tu bakteriju sa piletine. I kako sad ostati miran nakon ovakvih riječi, razmišljanja i spoznaja. Toliko sam ljut na to meso da sam počeo ozbiljno razmišljam da prijeđem u većim dijelom u neke vegetarijance i da više nikad ne okusim bilo kakvo meso, osim ribe. A vama bih želio preporučim da dobro pripazite u korištenju mesa peradi, da je dobro operete prije pripreme za ručak, da pripazite na miris mesa, te da je dobro spečete ili kako ćete već je pripremati. Jer nikad ne znaš što se u njemu krije.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav

Crna svjetlosti


Post je objavljen 18.12.2018. u 20:18 sati.