Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vajrapani

Marketing

Dokončanje Zapada I. dio

Segmenti ove istinite priče idu unatrag (u značenju od kraja prema početku ili kronološki gledano od trenutka bližeg sadašnjosti prema udaljenijem).
Iako unutar pojedinačnih segmenata (istinite) priče smičci vremena idu u konvencionalnom smjeru (unaprijed) jer bi inače stvarno bilo glupo i nerazumljivo.
Ako to ne možete shvatiti ili osjećate da bi vam pokušaji shvaćanja mogli oduzeti previše energije možete na vrijeme odustati.

Našao sam jednog lijepog dana prije snijega u šumi nekakv tuljac...

pa reče da "opasni eksploziv"... da "zovi policiju"... cmrlji drlji... čuć-bljuć... a to sve je samo razdražilo moju maštu i radoznalost.

...pa sam nataknuto tuljac na štap, ali ništa nije bilo unutra.

Nema nikakve opasnosti u tome...







...ništa se ne može dogoditi nama koji često hodamo hodočasničkim putevima. Jer smo pod zaštitom Dharmapala.
Iako, nikad se ne zna zapravo i na kraju krajeva- "još ćemo vidjeti" (kako reče Carl McCunn par tjedana prije negoli se upucao u glavu.)



ovdje na zapadu Ivanščice nalazi se njen najniži prijevoj preko kojeg su se u davna vremena prebacivali hodočasnici pješaci na putu prema marijanskim svetištima na jugu ili na sjeveru već tko je kamo išao.



Novcem EU postavljene su te neke table prije ima već nekih 6-7 godina s namjerom da se to valjda opet popularizira. No table su u međuvremenu propale, a hodočasnici su ostali vjerni svojim autobusima i automobilima.

Možda je i bolje tako jer upravo tu ispod samog prijevoja iz lovačke čeke mogli bi hodočasnici lako biti odstrijeljeni u jutarnjem sumraku, od strane tih veselih ljubitelja prirode, pušaka i alkohola.


Zamalo sam ugazio na srnu. Žalosna scena. Zasigurno isto jedna žrtva lovno-krivolovne klike, ali nisu ju pronašli pa su truplo preuzeli strvinari kao što su divlje svinje ili lisice (također i čagljevi su stigli u Zagorje tijekom nekoliko zadnjih godina). Tako je to u prirodi. Vukovi također kucaju na vrata, neki su navodno već preplivali Savu.

Logičnim slijedom mi se javilo pitanje, neće li i netko od nas možda jednom i sam biti tako pronađen napola reapsorbiran...


Misterijsko stablo.

Post je objavljen 16.12.2018. u 22:39 sati.