Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Zapošljavanje

Evo nakon napornog tjedna, ako smijem tako se izraziti, konačno da uhvatim malo vremena da napišem par redaka za ovaj blog. Naporan je bio, jer sam bio na nekoliko razgovora za posao. Te sam morao da prikupljam neku dokumentaciju. A i obaviti još neke obaveze koje nisu za javnost.

Naime, u utorak sam bio na jednom razgovoru u jednoj varaždinskoj firmi koja se bavi proizvodnjom hrane. Ne ću pisati njezino ime, jer nije mi platila propagandnu poruku. I nažalost bio je tek polovično uspješan. Jer posao nisam dobio u toj firmi i za to radno mjesto za koje sam se natjecao. Ali kako ta firma ima još nekoliko firmi u svom vlasništvu ponudili su mi da me predlože direktoru u jednoj od tih firmi. Pa ako prihvati da će me pozvati na razgovor. I već isti dan sam nakon nekoliko sati su me zvali iz te firme da dođem do njih idući dan na razgovor. Na koji sam otišao. I sve je išlo normalno, dok nisam sa ostalim kandidatima morao obaviti individualni razgovor, nakon kojeg sam morao sačekati u hodniku sa ostalima.

Naravno ništa mi nije bilo jasno. Ali kad su završili sa ostalim, gospođa nas je povela u kadrovsku. Što mi je opet bilo čudno i ništa jasno. Pa što nas odmah vode u kadrovsku. Kad bi tamo nam dali neke uputnice za neki pregled i spisak koju dokumentaciju koju moramo donijeti. I nakon toga ostao sam paf, iznenađen. Pa oni su nas sve odmah i primili, nakon obavljenog razgovora za posao. A ta predstava sa intervjuom je bila samo predstava. Da se valjda zadovolji forma. A mogli su nam odmah reći da smo primljeni i da ovo samo rade da se upoznamo.

I tako u iduća dva dana prikupljao dokumentaciju, otišao na prvi dio pregleda. I odnio dokumentaciju u firmu. Te obavio i polaganje zaštite na radu. I ostao sam dalje iznenađeni što se sve to ovako odvijalo brzo. Da još uvijek ne mogu doći k sebi i shvatiti što se to događa. Te da bih možda počeo da već idući tjedan raditi. Mada moram napomenuti da je sve to još uvijek neslužbeno. Jer ugovor o radu nije potpisan. I tek mora biti potpisan. I da se do tada može dogoditi puno toga.
Jer dok ne potpišem ugovor o radu i ne počnem raditi, te dok isti taj ugovor o radu nemam u rukama, ne mogu reći da sam se zaposlio i vjerovati da radim. Tako da su ovi dani ovog tjedna bili stvarno šokantni. Jer ne mogu vjerovati da su me u ovom koncernu zaposlili. Jer sa njima se hrvam oko zapošljavanja već jedno desetak godina. I nikako da se potrefimo da me zaposle. A da ne pišem koliko smo se natezali oko zapošljavanja. I cijelo vrijeme se pitam što se je to promijenilo da su mi na kraju pružili priliku da se zaposlim kod njih? To nikako ne mogu shvatiti. Ali nije ni važno. Glavno je da imam priliku da vidim da li sam za taj posao u toj firmi i kako će dalje sve to ići.

Pisao bih danas o Vukovaru, našem gradu heroju, koji je dao svoju najveću žrtvu u obrani Lijepe naše. Ali moje riječi bile bi samo višak, jer o toj žrtvi se puno zna. Ali ipak na kraju bih se želio prisjetiti ovog herojskog grada, Vukovara. Da njega nije bilo, njegove herojske žrtve, tko zna kako bi danas izgledali ovi prostori? Kako bi izgledala Lijepa naša? Jer žrtva Vukovara nadilazi granice Lijepe naše i jasna je poruka da se na ovaj način ne rješavaju problemi među narodima.

Toliko od mene večeras, jer umoran sam i odoh polako na počinak.

Lijep pozdrave

Crna svjetlosti


Post je objavljen 18.11.2018. u 20:49 sati.