Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarchangelpanslavenski

Marketing

Crni ponedjeljak

Još jedan dobar dan za otići nigdje, za popiti hladnu kavu i popušiti koju jeftinu cigaru previše dok se pokušavaš prisiliti pročitati dnevne novine, a zatim se moraš prisiliti zadržati zdrav razum usred svakodnevne ludnice...
zdrav razum i ovaj metak u cijevi i onih ostalih 6 u spremniku.

Još jedan dobar dan za paparazze i žuti tisak, za kurve i dnevne poraze. Još jedan dan dobar za kriminalno lošu politiku, opći kriminal i svjetske ratove, dok promatraš kako svi oni veselo idu, napreduju, ruku pod ruku, svi ti lažovi, lopovi i ubojice.
Još jedan lijep dan za poneki zločin naspram Majke prirode. Još jedan savršen dan za uništenje ili samouništenje.
Ovo je baš dobar dan za uništiti se, da razoriš, barem malo, taj svoj mali svijet, sve što ga drži na okupu i sve što ga okružuje, taman za eksplodirati nekome u ono debelo, lažljivo lice.

Još jedan dan dobar za sjetu, za sve prošle ali nikad sasvim preboljene stare tuge i neke nove depresije.
Dok cvjetaju ruže Hrvatske, a uz njih cvjeta urođeno samosažaljenje i naučeno kajanje, tješiš se da je to
samo još jedan običan dan, nalik na sve ostale dane, da će sutra biti bolje. "Izdrži", govoriš u sebi, dok sutra nikad ne dođe.

Još jedan dan dobar za markiranje i pušenje trave u parku preko puta škole, možda čak i za pojesti trip pa pobjeći negdje u Maksimirsku ili Sljemensku šumu i tamo satima vrištati na sjećanja i šumske sjene, ili palucati jezikom na nigdjezemske vile... Smijati se grohotom u goruće srce sunca, baš poput vraga osobno.
Ne, ne... danas bi možda ipak bolje bilo propustiti pojesti taj vražji trip. LSD definitivno nije dobar izbor za minimalac i ponedjeljke.

Uglavnom, samo još jedan običan dan, dobar za prekinuti besmisleni studij koji proizvodi nove klonirane kriple, dan savršen za razočarati zatucane roditelje, ili popiti koju kutiju antidepresiva previše... i nastaviti ih piti sve dok ne izazovu kontraefekt, odnosno, apsolutni efekt. Dobar dan za potpuno oslobođenje.

Još jedan dobar dan za zaboraviti baš sve granice i dugoročno sjebati sebe i još par nevinih povući sa sobom u svoje ponore, naprimjer, zaboraviti na kontracepciju pa prakticirati nesiguran, pijani usputni seks sa nekim koga jedva poznaješ. Jer je sasvim dobar dan da ona ostane trudna, a ti zaglavljen u truloj državi koja svoju djecu kanibalizira, kupuje i prodaje.
Savršen dan i idealno okruženje za drugo stanje bez ljubavi i potpore.

Još jedan dobar dan da ti se na glavu sruši čitav taj tvoj mali svijet, pa ostaneš sam ondje, na rubu najviše zgrade, gledajući dolje u krvavu rijeku života, borbu bujice svijetla i buke koju odavno ne razumiješ. Dobar dan da zaspeš i ne probudiš se više u ovo prokleto, prodano, beznadno stoljeće.
Dobar dan da se posramiš odakle potičeš.

Da, ovo je običan dan, dobar dan za svakoga, dobar dan za sve, jedino je loš za voljeti tebe, a kad smo već kod toga i samog sebe...
Iako, možda ima nade, u džepu jos imam nešto love, a ovaj dan ipak ima moje đavolji pogled i tvoj anđeoski osmijeh, baš kao da je naše dijete.

>;')-->


Post je objavljen 02.09.2018. u 13:39 sati.