Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Završilo španciranje 2018.

Španciranje po Varaždinu danas završava. I od idućeg tjedna vraćamo se u normalu. A roditelji školaraca moraju obaviti zadnje pripreme za početak školske godine. Veseli me ovo doba godine zbog toga. Jer počinje škola. A i za moje jedine i najdraže nećakinje. Koje su svakim danom sve veće. I sve se više čudim kako su već toliko narasle i napredovale. I kako je vrijeme preletjelo od njihovog rođenja.

Ovih dana sam ponovo malo zapustio čitanje knjiga. Posebno ove „Mačka pod šljemom”. Pa ću si idući tjedan morati dati truda da je pročitam do kraja, jer volio bih saznati kako je završio Ilija Kapara. Glavni lik u ovom romanu. Makar se priča odvija u vrijeme Drugog svjetskog rata i partizanske borbe, ipak je zanimljivo je čitati, jer govori kako proživljava kraj rata jedan partizan. I zanimljivo je čitati sve te dvojbe koje je prolazio, i dobro saznati bar malo kako su razmišljali ljudi iz tog doba. Barem neki pojedinci. A opet sve to uzeti sa nekom rezervom.

Nakon ovih dana ispunjenim kišom, jedva čekam da odem na vrt. Uzeo sam si i za ovaj vikend malo mira od njega. Da pustim da ga kiša dobro zalije, jer zemlja je doslovce vapila za kišom. A i da vidim kako ona sadnica ruže koju sam porinuo u zemlju prije jedno dva tjedna. Iz čiste znatiželje sam to uradio, da vidim kako sve to uopće funkcionira. Naime, na Internetu sam naišao na neki članak o razmnožavanju ruža. I u njemu se opisuje da se uzme neka veća reznica ruže i porine u zemlju sa još nekim preparatima. I onda se redovito zalijeva i čeka da izraste iz nje nešto. Ali kako nisam pri novcu da ih si priuštim, porinuo sam tu reznicu samo tako u zemlju i stavio na nju neku plastičnu bocu. Pa sad ću morati ići u provjeru, da vidim kakvo je stanje.

A i konačno je izrasla neka glavica karfiole i korabice. Pa razmišljam da ih uberem i pokušam nekako si ih pripremiti za ručak. A kako, pokušati ču pisati u jednom od idućih postova. A i jedva čekam da mi patlidžani konačno narastu, pa da i u njima uživam, jer ih već godinama nisam jeo. Pa se nadam da ću kroz nekoliko dana i njih moći ubrati i uživati u njima.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 26.08.2018. u 22:37 sati.