Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

19 B, KRUH ŽIVI (Marija Bistrica, 13.8.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Impresionira činjenica da cio život dišemo, pijemo, jedemo. Uvijek nove količine zraka, vode, hrane - da bi smo preživjeli. Očito je da života u sebi nemamo, on je izvan nas. Ovisimo o njemu, trebamo ga primiti. Tako smo sazdani da shvatimo kako nam je svaki trenutak darovan.
I ma koliko uzeli zraka vode, hrane - svoje potrebe nikad do konca ne zadovoljavamo. Sazdani smo od težnje. Onaj tko za ničim ne bi težio bio bi ništa. Sve traži svoj mir: vatra ide gore, kamen pada dolje, ulje ide nad vodu, voda pada ispod ulja. I čovjek teži za ljubavlju. Ljubav je naša težina, ona nas nosi kamo god smo nošeni.
Ljubi, ali pazi što ljubiš. Traži što tražiš, ali pazi gdje tražiš. Bolje je na pravom putu šepati nego na krivom trčati. Najopasnija je kriva ljubav. Neuredna duša sama je sebi kaznom. Tko ljubi krivo taj mrzi.
Što ljubav voli to ne može ne vidjeti. Zato Mojsije kaže: “Ako sam našao naklonost kod tebe, pokaži mi svoje lice.” Augustin: “Gospodine ne skrivaj lica svoga od mene da ne umrem od želje da vidim lice tvoje.”
Susret s Bogom ljubavi čini nas sretnima. A samo sretni mogu druge usrećivati. Samo oni koji imaju ljubav mogu je dijeliti. Jer tko voli nekoga ne mrzi nikoga. I ljubav budu ljubav. Ona je požar. Ljubav se nema da se ima, nego da se daje svima. Ona se dijeljenjem množi. Bog je ljubav. Njega u svem i po svud tražimo. Žedan čovjek misli...
Bog je kruh od kojeg se ne gladuje, piće od kog se ne žeđa. S kim si takav si. Blagujući ga mi ga ne pretvaramo u sebe, nego on nasu u sebe. On nama daje što je on, a mi njemu što smo mi.
Tražit ćete me i naći, jer ćete me svim srcem tražiti. (Jeremija)

Post je objavljen 12.08.2018. u 07:49 sati.