Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Osvajanje i planovi

Na kraju sam u petak ipak uspio biti na vrtu, unatoč tome što je malo bilo na rubu kiše. A i obavio sam neke kratke poslove na njemu. Ovih dana baš i nemam puno toga za raditi. Uglavnom mi je najvažniji posao zalijevanje povrća i ruža, da im tako pomognem da i te biljke nekako prežive ovu paklenu vrućinu. Mada i na njih utječe ova vrućina. Kao i na nas ljude. Usput pokušavam pomalo i štihati dalje oko mjesta na kojem imam povrće. Sa željom da proširim površinu za sadnju novog povrća iduće godine. Kako je taj dio još pod travom, plan mi je da sada preko ljeta i na ovim vrućinama se korijen trave posuši. I da u jesen lakše zaštiham ovaj dio zemlje i tako pokušam pripremiti za proljetnu sadnju iduće godine.

Ne znam da li dobro radim ili ne, ali ipak ću pokušati tu metodu, sa nadom da će pomoći. Jer želja mi je da iduće godine pokušam još više povrća posaditi, a i neke ruže presaditi. Da ih maknem od ograde, koju jednog dana planiram obnoviti. Naravno kada bude novca. A i nekim ružama se upleo i neka biljka koja im zagorčava život. Pa ću morati i ružu i tu biljku iskopati. Pa korov ukloniti, a kad već ću i ružu izvaditi, iskoristiti da je maknem od te ograde. Tako da lakše ogradu obnovim, kada dođe vrijeme za to.

A staru ogradu ću morati da potpuno uklonim i postavim novu. I postaviti neke nove temelje, naravno betonske. A za to je potrebno kopanje kanala i tko zna čega još. Jer razmišljam postaviti betonski temelj i na njega postaviti neku novu ogradu, za koju još ne znam kako će izgledati. Barem koliko se ja razumijem u postavljanje ograda, betonski temelj će morati ići, jer želja mi je da postavim malo bolju ogradu, od one sa nekim metalnim stupovima na koje je nekom žicom pričvršćena pletena žica. Ali o svemu tome kada dođe vrijeme za to, ako dođe.

Ovo štihanje zemlje na vrtu pomalo doživljavam i kao osvajanje zemlje za daljnji pokušaj uzgoja ili nekog povrća ili ruža ili što ću već se odlučiti za posaditi. A i oduzimanju zemlje travi koja ga je okupirala. Jer želja mi je da svake godine nešto više pokušam uzgajati. Bilo da će biti neke ruže ili cvijeće, bilo povrće, bilo neko voće. A prije toga naravno moram da zaštiham zemlju i da tako travu uklonim sa tog dijela. Travu koja je na nekim mjestima pravi busen, koji je postao prava pokora. Jer trava nije baš košena kako treba. Pa nije ni čudo da imam na nekim mjestima prave busene trave. Jer dok ne nabavi si neku kosilicu, služim se sa nekom ručnom kosom, sa kojom pokušavam kositi svaki mjesec i tako je održati u kakvom takvom redu. Naravno, bilo bi ljepše da imam kosilicu. Ali kako je nemam, moram se nekako snaći sa time što imam.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 07.08.2018. u 17:52 sati.