Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

I dalje puževi divljaju

Jučer sam na vrtu posipao neki pužomor na vrtu oko nekog povrća. I danas sam primijetio dosta služi oko tog povrća. Tako da mi je to znak da i dalje imam problema sa tim nekim puževima golačima. Makar nisam pobornik ubijanja nedužnih životinja, koje samo žele da prežive. Ali morao sam pribjeći ovoj metodi. Da te puževe pokušam tako ukloniti sa svog vrta. Jer drugo mi nije preostalo.

Danas je u Varaždinu bila opet paklena vrućina, pa nisam puno toga uradio na vrtu. Jer nisam želio da me ta vrućina obori s nogu. Pa sam samo polio ono što mi je preostalo od povrća. A i ruže sam morao politi. Jer i na njima sam vidio želju za vodom. A i bilo mi je žao da samo povrće polijevam. A ruže ne. A i primijetio sam da i njih dosta ta neka bolest napada. Pa ću i njih morati nekako zbrinuti. Jer volio bih da mi opstanu. I unatoč tome što su neke ruže dosta mi propale, ipak primjećujem zadnjih dana da su se počele neke od njih polako oporavljati. I nadam se da je to dobar znak ka njihovom oporavku. Pa ću morati da se posebno za njih pobrinem.

I ove godine primjećujem na nekom grmu da će biti dobar urod šipka. Pa jedva čekam da dođe vrijeme berbe, da si ga posušim za čaj. Prošle godine sam isto tako ubrao dosta tog šipka i kada sam ga posušio, pripremio sam si čaj od šipka. I moram priznati da je bio dobar. I uživao sam u njegovom ispijanju. Pa ću i ove godine da pokušam isto ga uberem i posušim. Da ga imam za pripremu čaja. Samo bih morao još smisliti način da ga bolje sačuvam na duži rok. Jer mi je izgleda dosta brzo propao. Možda sam pogriješio u njegovom čuvanju. Pa je zato i propao.

Sve više razmišljam da za te neke ruže nađem neko drugo mjesto na vrtu, na kojem bih ih pokušao dalje uzgajati. Naime, smješteni su uz uličnu ogradu. A i dosta oko njih uporno pokušava rasti neko čudne biljke. Pa ću ih nekako morati na proljeće početi presađivati. Da ih maknem od tih biljaka i te ograde. Te da te biljke mogu lakše pokušati istrijebiti. A i razmišljam da čim dođem do nekih novaca da popravim i promijenim tu uličnu ogradu. Sa ulaznim vratima na taj vrt. Jer je nakon mnogo godina postala jadna. Pa je vrijeme da je nekako pokušam dovesti u red.

Garfild, mačak, i dalje me s veseljem dočekuje. Kao i uvijek dobije veliku porciju neke mačje hrane. Pa svaki puta imamo borbu da mu je stavim u neku plastičnu zdjelu, da si je može pojesti. I to s veseljem pojede. A poslije se zna ili izležavati negdje u hladu, ili naganjati neke leptiriće ili nešto drugo na vrtu. Dok ja se bavim sa svojim biljkama. Jučer je nešto na onom kompostištu tražio, pa je kao lud skakao oko njega. Ali što god da je bilo, dobro me je nasmijao i razveselio, jer bilo je dosta smiješno. I zbog toga mi je drago da mi taj mačak pravi društvo na vrtu. Jer mi nije dosadno.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 25.07.2018. u 21:51 sati.