Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Pokušati ili ne?

Počeo je novi radni tjedan. Nakon ovog vrućeg vikenda, u kojem je najavljeno i nevrijeme u nekim dijelovima Lijepe naše, vraćamo se u normalu. Na kraju u Varaždinu nije bilo nevrijeme. Ali zato smo se barem kuhali na onim vrućinama. Ali preživjeli smo.

Danas popodne me je opet kiša prevarila. Pa nisam ništa obavio na vrtu. Pa ću idućih dana morati opet nadoknađivati izgubljeno vrijeme. Ovo ljeto stvarno nemam sreće na vrtu. Ali što ću, tako je u tom hobiju vrtlarstva. Ne možeš svake godine imati idealno vrijeme. Ali barem sam bogatiji za jedno novo iskustvo. Nakon posla iz ljutnje išao sam si nabaviti neki pužomor. I mada je dosta skupi, kupio ga. I idućih dana ću ga koristiti u ratu protiv puževa, koji su i pojeli gotovo sve sadnice koje sam posadio. Nije mi baš po volji da moram pribjeći tom ubijanju životinja, ali druge mi nema. Nisam baš od onih ljudi koji uživaju u ubijanju bilo kakvih životinja. Jer ne volim ubijanje nedužnih bića. Ali ti puževi mi nisu dali druge, nego da ih se tako pokušam riješiti. Sa nadom da će imati nekog učinka.

Ovih dana sam u dilemi da li da si pokušam nabaviti nove sadnice ili ne. I u ostatku ovog ljeta i sezone uzgajanja povrća pokušam uzgojiti nešto od povrća. Mada na tržnici još uvijek se mogu naći neke sadnice. Još uvijek nekako gajim nadu da bi mogao ipak još nešto uzgojiti. Unatoč tome što sam imao ovakvu katastrofu. Što vi mislite o tome?

Da, na varaždinskoj tržnici se još uvijek mogu naći sadnice. Mada nekako u sve manjem broju. A za neko povrće više nema baš puno vremena. Ali ipak ima nade.

Ne znam da li sam pisao u prijašnjim postovima da sam si nabavio neke sadnice lavande i smilja. I danas sam malo gledao te sadnice. I moram priznati da sam primijetio na lavandi da je počela da tjera neke nove grančice. Nadam se da je to dobar znak da se je primila. I da će nastaviti sa rastom i razvijanjem. Za smilje još nisam siguran, ali valjda će i ono pokazati idućih dana da li se j primilo ili ne. Moram priznati da bih jako volio da mi se prime te sadnice i da mi uspije njihov uzgoj. Jer su mi te biljke jedne od najljepših biljaka. Samo još ne znam kako će preživjeti ove naše zime. Morat ću malo proučiti kako da ih zaštitim od mrazeva i hladnoće. Jer volio bih ih sačuvati. A na mjestu kojem su posađene još nema neke dobre zaštite od zime. Možda će biti kroz koju godinu. Kada se oni lješnjaci u blizini razrastu i sa svojom krošnjom možda iz zaštite. Ali još ćemo vidjeti.

Ah, da i te lješnjake sam danas malo gledao. I moram priznati da su se ovih dana ponovo neke grane izrasle u visinu. Što mi je drago, jer to mi je znak da napreduju u rastu. I da ću možda za koju godinu moći brati i prve lješnjake. A što se tiče krumpira koji raste među njima, stabljike pokazuju isto znakove napada zlatice. Pa me malo zabrinjava da li će što izrasti od krumpira. Što jedva čekam. A to ću vidjeti polako početkom kolovoza, kada navodno počinje polagana berba krumpira. Pa ću se strpjeti do tada da vidim koliko sam uspjeha i u tome imao.

Neki dan sam pročitao u nekom tekstu o razmnožavanju ruža putem reznica, da krumpir može poslužiti u njihovom uspješnom zakorijenjivanju. Naime, želja mi je da ove godine pokušam da neke ruže razmnožim na taj način. Pa ću pokušati taj jedan eksperiment, da neke od tih ruža razmnožim. I da si tako povećam njihov broj. Mada ću na proljeće iduće godine si pokušati nabaviti i neke nove sadnice. Ipak ću i tako pokušati da si obogatim vrt ružama.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 23.07.2018. u 21:49 sati.