Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Soli na rep

Hvala svima vama koji ste mi u komentarima dali svoje dobre savjete za borbu protiv bolesti povrća. Mada sam zakasnio u toj primjeni. Pa sumnjam da će imati kakve koristi. I ja sam čuo za mlijeko kao sredstvo zaštite. I od iduće godine ću si morati dati truda da na vrijeme to primijenim. A moram priznati da ovih dana se moram boriti i protiv nekih štetnika, životinjica, koje mi jedu povrće.

Naime, jučer mi je sestra savjetovala da oko kelja, korabe i ostalog sličnog povrća rasipam malo soli. I danas sam se odvažio na taj eksperiment, da vidim da li će imati uspjeha. Nadam se da noćas ne će biti kiše, da mi sol ne ispere sa zemlje. Teko da tim životinjicama stavim soli na rep, da mi ne rade toliku štetu. I da pokušam spasiti ono što se spasiti dade. Mada me malo brine da mi sol svojim djelovanjem ne našteti zemlji. Jer znate kakva je sol i kako djeluje na okolinu. A poslije mi je pala i ideja o tome da sol ima i jod. Pa se nadam da će i ta jod malo pomoći oko svega. Mada ću morati da malo istražim o djelovanju joda na biljke. I ljekovitost i korisnost joda uopće na biljke.

Mačak Garfild i danas mi je pravio društvo na vrtu. I proučavao što radim sa soli. I nije mu se baš svidjelo. Ali je preživio. Posebno se radovao nekoj suhoj hrani koju sam nabavio specijalno za njega. Sa nekim okusom ribe. I zadnjih dva dana se je nekako oraspoložio nakon što si ju je pojeo. Toliko se oraspoložio da je ponovo preo kada sam ga mazio. Da Grfild mi je postao najbolji i najdraži prijatelj. Do sada se sa ni jednim mačkom nisam toliko sprijateljio, kao sa Garfildom. Tako da će mi biti žao ako me napusti. Pa ću morati se dobro potruditi oko njega. A i počeo sam ga hraniti što bolje mogu, da ga tako nekako pokušam zadržati uz sebe. A i žao mi je da bude gladan. Jer moram priznati da sam zavolio tog mačka da ne znam kako bih živio bez njega. I pitam se kako sam uopće živio bez njega do sada. Mačke su predivne životinje. Ma što god ljudi pričali o njima. I ne mogu shvatiti zašto su protiv mačaka, kada one znaju čovjeku pružiti jedno predivno iskustvo, druženje i prijateljstvo.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 14.07.2018. u 21:58 sati.