Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Na djelima se poznaju junaci

Hvala svima koji su mi u komentarima u prošlom postu preporučili preparate sa kojima da tretiram paradajze. Pokušati ću ih jednom prilikom primijeniti. Danas sam na svu strku jednog člana obitelji poprskao sa nekim sredstvom te svoje paradajze, da pokušam spasiti ono što se da spasiti. Jer dva grma paradajza su mi gotovo uništena. Pa sam pokušao sa tim sredstvom spasiti preostale paradajze. Mada mi nije po volji, ali sam ipak pokušao. A koliko sam uspio, vidjeti ću idućih dana i tjedna.

Ne ću vam pisati o stanju u mojoj obitelji, jer nije baš vrijedno da pišem puno. Dosta su naši odnosi narušeni. Posebno nakon smrti mojeg neprežaljenog nećaka. I o tom sam pisao prije skoro dvije godine. I tada se je pokazalo kakvi su odnosi nekih članova obitelji prema mojoj sestri i njezinoj obitelji, a i meni. Ima jedna poslovica ili kako je već nazvati i otprilike glasi: „Na djelima se poznaju junaci”. I tada su pokazali kakvi su to ljudi. I još uvijek pokazuju kakvi su ljudi. Ali dosta o tome. Ne vrijedi puno pisati o tome.

Vratiti ću se radije vrtu i mom prijatelju Garfildu. Sada mi slijedi da vidim da li sam pogriješio u korištenju tog sredstva na paradajzu ili ne. A moram priznati da je urodio lijepim urodom. Ali kako izgleda da će ga ta bolest dobro pokositi. Tako je to sa vrtlarstvom i uzgojem povrća. Ali ima i lijepih vijesti. Danas sam ponovo ubrao dvije lijepe i velike tikvice. Koje su tako velike, da su moje podlaktice mačji kašalj prema njima. Tako da ću ih sutra pokušati spremiti u duboko smrzavanje, da ih tako sačuvam za zimu. Da ih i tada mogu uživati u njima. A i jagode mi daruju lijep urod. I ne prođe mi dan da se sa pokojom jagodom ne počastim. Svježe ubranom sa onog malog grmića. A i jagode su počele da se sa onim svojim izdancima množe. Tako da ako dobro ih presadim, možda povećam broj jagoda na vrtu. Koje su stvarno ukusne i imaju onaj pravi i mirišljavi miris i okus po jagodama.

A Garfild? On mi dalje pravi društvo u vrtu. Čak mi i pomaže oko odabira jagoda kada se gostim sa njima. I zna mi pokazati koje su dobre. A ponajviše se raduje kada mu donesem neku mokru hranu sa okusom lososa. Ne mogu vam riječima opisati tu scenu kada mu sa jedne strane stavljam tu hranu u neku posudu iz koje jede, a on sa druge strane od nestrpljenja već gura glavu da se što prije počne gostiti sa njome. Neizmjerno obožava da jede tu hranu sa okusom ribe. Pa mu je znam donijeti, da ga razveselim. A i lijepo ga je vidjeti kada završi sa gozbom kako se umiva po licu i glavi. Te mi nakon toga se pridruži u radu po vrtu. I svojim postupcima nasmijava.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 10.07.2018. u 21:43 sati.