Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Palme

Na poslu je i dalje tako kako i jeste. Još uvijek se upoznajem sa radom i kako što raditi. I gdje sve stoji, a i sa kolegama se još uvijek upoznajem. Naravno, kako sam još uvijek novi tamo i sve mi je novo, još puno toga moram naučiti. I steći neku rutinu. Ali se nadam da ću s vremenom sve savladati, da ostanem što duže tamo i naviknem se raditi tamo. Jer posao mi treba. A i pomalo su me uhvatili i trenuci da sam možda pogriješio što sam prihvatio taj posao. Jer opet se moram suočiti sa ponovnim učenjem svega ispočetka. Ali se nadam da će me ta kriza proći i da če s vremenom biti bolje.

Ali dosta o poslu. Ima i ljepših tema za pisanje. U prošlom postu me je jedan bloger potaknuo da pišem o palmama. I stvarno o njima nisam već dugo pisao. Još uvijek ih pokušavam uzgajati. I moram priznati da ih je teško uzgojiti. Jer palme u početku, kada počinju rasti iz koštica, traže puno vode. To je istina. Čuo sam i pročitao puno savjeta o tome. Ali svi se svode na to da se palmama u stadiju nicanja iz koštice u biljku treba dosta vode.

Ja osobno palme pokušavam uzgojiti iz koštica datulja. Same datulje pojedem kao šljive. Jer neke datulje u sebi imaju te neke koštice, iz kojih se može uzgojiti palma. Kada ih jedem, koštice ne bacam. I ostavljam ih na tanjuru ili čemu ih već jedem. Te nakon toga svaku tu košticu stavim u one čašice od jogurta sa zemljom. I onda se trudim da uvijek ta zemlja u njima bude vlažna i ima vode. Naravno, nije mi svaki puta uspio ovaj postupak. Ali ima nekog učinka i uspjeha. Ne nekog velikog, ali ima uspjeha. Prva tura mi je uspjela dosta dobro i skoro sve su mi izrasle. I nakon što su niknule, još uvijek ih imam. I već neke od njih tjeraju polako i treći list. A druga tura mi je propala, valjda zbog slabog zalijevanja. Pa mi ni jedna nije niknula iz koštice. A unazad jedno dva tjedna sam i po treći puta posadio te koštice. I sada čekam polako da vidim kako će brzo i koliko izrasti. A datulje nabavljam u trgovini prehrane. Ne znam odakle dolaze, ali uvijek kupujem ono pakiranje na nekom stiroporu, i omotane nekom folijom. Nisam nikad brojio koliko komada tih koštica ima, ali mislim da ih ima oko 15 komada. Ne lovite me za brojku.

Tako da sada ponovo čekam da vidim da li će i iz ovih koštica datulja izrasti koja palma i koliko ću uspjeha imati u tome. Nadam se da sam vam dao dobar opis kako bar ja pokušam uzgojiti palme. Uvijek sam ih tako pokušao uzgojiti. I znao sam imati nekog uspjeha. Hvala blogeru @jelen što me je potaknuo da malo pišem o uzgoju palmi. I što sam tijekom pisanja ovog bloga se sjetio da trebam zaliti ove starije palme i one koštice koje sam nedavno posadio.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 04.07.2018. u 22:01 sati.