Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Bolovi i vrtlarenje

Zadnjih dana me sve više boli u predjelu trbuha i oko mjesta gdje sam bio operirani. Nekako što više se bliži ljeto, to me više i bolje zna boljeti. Sad, ne znam da li je to posljedica promjene vremena vani ili prijelaz u ljeto. Ili je posljedica toga što sam prebrzo se vratio posao, koji je fizički težak za raditi. Ne znam. Ali ako se to tako nastavi, morati ću se ići savjetovati sa doktoricom. Jer ovo možda nije normalno.

I jučer ujutro me je boljelo, i danas predvečer kada sam bio na vrtu i pokušao si pripremiti neku gredu na kojoj bi si pokušao još nešto uzgojiti. Tako da sam jedva sve to obavio. Ali uspio sam. I tek me je ta bol popustila kada sam popio tabletu za bolove. Ne želim biti cendravi tip, koji ne može da izdrži malo boli. Ali ipak sam zabrinuti, jer zdravlje je najvažnije i prije svega.

A što se pak vrta tiče, obrađujem ga koliko mogu. Mada koliko god se trudio oko njega, ne može se vidjeti da sam baš se pretrgnuo od posla. A opet s obzirom kakav je bio prije nekoliko godina, ipak bolje izgleda. Danas sam si nabavio nekoliko sadnica korabe. I posadio je, sa nadom da će mi izrasti i uživati u njihovoj konzumaciji. A i patlidžani se dobro drže, i jedva čekam da počnu rasti plodovi, pa da i u njima počnem uživati.

Ne zamjerite mi što toliko pišem o vrtu i pokušaju uzgoja nekog povrća na njemu, a i ostalih nekih biljaka i cvijeća. Ali od kada sam počeo da obrađujem ovaj komad zemlje i bavim se vrtom i vrtlarenjem, jednostavno ne znam o čemu bih još pisao trenutno. A i postao sam zaljubljenik u vrt i vrtlarstvo. I želja mi je da to podijelim sa vama. I sa svima ostalima koji vole vrtlarstvo i uzgoj povrća i ostalog. Nadam se da ću jednog dana moći bolje opisivati taj moj hobi. Kako kroz tekst, tako i kroz fotografiju. Na žalost, još ne mogu da dalje objavljujem fotke sa vrta, jer nikako da nađem neki program za obradu fotki, koji bih instalirao na ovaj novi kompjuter. I sa njima pokušao da ih obrađujem.

Inače, kako sve više povrća mi raste i uspijeva, sve više razmišljam i o nekoj mogućnosti da ih pripremam za zimnicu. I tako nekako pokušam sačuvati za zimu. Jer sumnjam da ću ih moći sve pojesti odjednom, kada sve najednom mi počne rasti. Pa sam u nekoj potrazi nekim receptima sa kojima bih ih pokušao spremiti za zimnicu. Ali još ću vidjeti o svemu tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 18.06.2018. u 22:33 sati.