Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Repka i vrt

Zavladalo je nogometno ludilo zadnjih dana. Počeo je mundila u Rusiji. I naša vrla nogometna reprezentacija tamo nastupa. Na žalost ne ću moči pratiti utakmicu preko TV-a. Ali ću pokušati prtiti preko radija i mreže svih mreža. A što da pišem o nastupu naših. Želja mi je da dođu do finala i da odigraju što bolje. I da nas dostojno zastupaju na mundialu. A i naši navijači tamo.

Danas popodne sam opet bio malo depresivan i zabrinut. Kao i obično, zbog svih silnih briga koje me muče u životu. Vjerujem da to zna mučiti i vas. Pa, da se malo oraspoložim odem malo do vrta. I kao i obično nakon nekih dva sata provedenih na vrtu, odmah mi se je raspoloženje popravilo. Jer kao i obično rad sa povrćem i zemljom čovjeka digne. I ta zemlja i te biljke izvuku iz čovjeka sve ono negativno što mu se nakupi tijekom dana. Posebno me je razveselilo to što su mi one jagode koje sam posadio prošle godine posadio, ove godine počele darovati i izdanke sa onim svojim završecima na kojima se pojave novi grmovi jagoda. Koliko god sa sam o tome razmišljao i pokušao sam se pripremiti za to, ipak sam se ugodno iznenadio. Pa sam se prihvatio posla pa sam obradio dio zemlje oko njih i jedno četiri komada presadio. Sa nadom da će se primiti.

Znam da nemam baš iskustva u tom uzgoju jagoda, ali morao sam pokušati ih presaditi. Da vidim kako to funkcionira. Naravno, nisam sve te izdanke presadio, ostale sam ostavio na istom mjestu, da vidim kako će i to funkcionirati. Kako se sa to razvijati. A u međuvremenu ću se pokušati nekako informirati oko toga kako na taj način razmnožiti jagode. Jer jagode su jedno predivno i ukusno voće. Barem meni. A i primijetio sam da su se i prvi paradajzi polako počeli crvenjeti. Pa se nadam da se nadam da ću idući tjedan početi brati i prvi paradajz. A i papriku bi mogao već ubrati. Ali želim da još više naraste. Pa ću se onda gostiti.

Predivan je osjećaj kada nakon nekoliko tjedana truda i brige oko tog povrća počinješ polako uživati u prvim plodovima. Plodovima koji će biti posebno ukusni, jer si ih sam uzgojio. Jedino mi je žao što ove godine nisam uspio da si nabavim sadnice špina i krizantema. Jer za inat ih ove godine nitko ne prodaje ba varaždinskoj tržnici. A moje krizanteme i špine su propale nakon nekog mraza koji je bio prije Uskrsa. Što mi je žao, jer volio bih da sam i ove godine to predivno cvijeće pokušao uzgojiti. Ali tako je to u vrtlarstvu. Ponekad ne možeš imati ovce i novce.

A i ugodno su me iznenadile dvije sadnice brokule ili što li su već. Naime, nekoliko dana nakon sadnje dobro su se neki puževi na njima pogostili, pa sam mislio da će propasti. Ali ipak nakon što sam pobacao neki pužomor oko njih, počele su se oporavljati. Pa se ipak nadam da će se oporaviti, te mi izrasti nešto od toga. Te da ću uživati u njihovoj pripremi. Te nekom ručku od njih.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 16.06.2018. u 20:14 sati.