Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Treba još puno truda

I ja se nadam da će mi vrt uzvratiti obiljem plodova i prelijepim cvijećem. Već sada pomalo mi vraća predivnim cvijećem. Prvo je počeo sa meni omiljenim tulipanima. Pa je nastavio sa jorgovanom. A sada mi uzvraća i sa lijepim bijelim i crvenim božurima. A i iznenadio me ove godine sa jednim presađenim jorgovanom. Naime na jesen 2016 godine sam presadio dva jorgovana. I na žalost propao je prošle godine jedan od tih jorgovana. Ali ove godine je taj propali počeo rasti iz korijena ponovo. Što me je ugodno iznenadilo. A i razveselilo, jer je ipak preživio. I što će me kroz nekoliko godina, ako se budem dobro brinuo o njemu, podariti lijepe cvijetove.

Ima još puno posla na tom komadu zemlje. Na žalost na ovim fotografijama koje sam snimio zadnjih dana i tjedna, ne vidi se baš cijeli vrt. I samo je dio njega. Onaj dio koji za sada najviše i najbolje održavam. Ima još puno posla oko njega u idućim godinama. Jer planiram, a i želja mi je, da ga cijelog polako stavim u neku funkciju. A za to treba puno truda i novaca. A i planiranja. Ali vjerujem da ću uspjeti uz puno truda.

Da i Garfild se raduje svakom mojem dolasku. A i dolazećim radovima. I svaki put je uz mene na vrtu. I uživa u igranju na njemu. I provjerava sve što radim i posadim na vrtu. Volim ga promatrati kako naganja neke kukce ili što li već vidi. Te kako se je skrivao u velikoj travi. A i penje se po orahu. Voli svoje pandže trošiti na nekim napola trulim kolcima, koji već godinama trunu ispod jorgovana. Valjda je to njegov doprinos da ti kolci istrunu do kraja što brže. Danas se je izgleda prestrašio nekog kamiona i ljudi koji su sakupljali smeće u ulici. Pa je više boravio na susjednom dvorištu. I iz daljine me promatrao kako kosim tu neku visoku travu. I odnosim je na neki kup da damo trune i propadne.

Inače, one sadnice paprike, paradajza i ostalog što sam posadio, za sada se dobro drže. I malo sam iz zalio. I sada slijedi da ih redovito zalijevam. I da im nabavim neko gnojivo, da im i tako pomognem u njihovom rastu. Uspio sam si danas nabaviti neke sjemenke onih nekih zelenih tikvica. I ako bude sutra popodne lijepo vrijeme, pokušati ću ih posaditi. Da i ove godine pokušam uživati u njima. A i morao sam malo onaj jorgovan obrezati, jer previše je narastao. Pa mi je neka smetnja postao. Ali bude i on se oporavio do toga.

Slijede još radovi i oko ruža, te još sadnje nekog povrća. A i daljnje štihanje i oduzimanje zemelje od trave koja se je prošitrila. Jer želja mi je da proširim sadnju iduće godine na još više bilja. Posebno cvijeća i ljekovitog bilja. A i na neko voće. Tako da me i ove godine očekuje puno posla. A kako će biti, nadam se da ću vam kroz fotografije prikazati moju muku i trud i uspjeh i neuspjeh.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 07.05.2018. u 20:48 sati.