Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zlatnadjeva

Marketing

Jedna je žena ...

Jedna je žena živila tri života. U prvom je podizala djecu, peglala mužu košulje i bjesomučno ribala podove. U slavu domovine. Nedjeljom je začešljavala djeci kose, namještala mužu kravatu, oblačila visoke pete i odlazila u crkvu. U slavu Boga. Pripremala je gargantuovske gozbe, pozivala manje i više drage i nimalo drage. U slavu obitelji.

U drugom se životu teško snalazila. Kadrovske križaljke nije ni razumjela ni podnosila ali se trudila časno odraditi svoj dio posla. U slavu mirovinskog osiguranja.

Tek navečer, kad bi djeca usnula a muž se još nije vratio iz birtije, ona bi se istuširala, obukla ogrtač, natočila čašu vina i započela svoj treći život. Mogla je biti nezadovoljni tinejđer koji bježi iz škole, sredovječni muškarac zaljubljen u djevojčicu, mala žena u svom malom posloženom svijetu , progonjeni kit, vještica, djevica, vampir ili samo dijete koje ne razumije svijet oko sebe.

Jedne je večeri obukla balsku haljinu, stavila stručak cvijeća i otišla se baciti pod vlak. Stanica je bila mračna i smrdila je na loj i izgorene ćevapčiće. Nekoliko besprizornih je prošlo pored nje. Vlak nije dolazio pa se vratila kući i otvorila novu knjigu.


Post je objavljen 02.05.2018. u 09:54 sati.