Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Užitak obrađivanja

Da, radovi u vrtu, vinogradu, voćnjaku i sličnim mjestima uvelike su počele. Neki već na veliko obrađuju svoje vrtove i sločno, a neki malo manje. Zavisi kako imaju vremena. Ja sam tek ovog tjedna polako počeo da radim u vrtu. Tek neke zaostatke rješavam. Jer kako znate što zbog posla, što zbog bolesti ili neke druge obaveze nisam bio u stanju prije početi. I nisam baš imao vremena. Ali nadam se da ću polako se to nadoknaditi.

Da, moram se složiti sa jednim komentarom iz prijašnjeg posta, radovi u vrtu su stvarno odlični za tijelo i duh. A i opuštajući su. I ovo malo što sam ovih dana radio u u vrtu više me je odmorilo nego odmor u stanu. Ima nešto u radu sa tim vrtom što odmori čovjeka i opusti ga. I to mi je nemoguće opisati riječima, već se mora osjetiti. Rad sa zemljom i biljkama je predivan i iz čovjeka izvlači sav umor i negativnu energiju. I tako ga opušta i odmara. Tako i mene. I što više se bavim vrtom, više me svi ti radovi privlače i tjeraju samo naprijed.

Kako sam već pisao, od ove godine ću imati i jednog malog četveronoškog prijatelja na vrtu. To je ona žuto bijela maca o kojoj sam već i pisao. A i fotku objavio. I ovih dana mi je pravio društvo na vrtu. I čak pomagao u nekim radovima, onako kako mace znaju. Provjeravao sve što sam pokupio ispod oraha, motao se oko mene, igrao se i istraživao sve na vrtu. Neki dan sam mu kupio neku hranu za mačke i jedva je dočekao da mu je poslužim i uživao je u njoj. Bilo mi je baš užitak ga promatrati kako uživa u toj hrani.

A kako će ove godine biti sa tom obradom vrta i dokle ću napredovati, pokazat će idući dani i mjeseci. Jer ne znam što će ova godina donijeti. Ali se nadam da će biti bolja nego prošla. I da ću uspjeti konačno da nešto napravim nešto više na vrtu. Posebno u nabavi neke kućice u kojoj ću moći držati vrtni i ostali alat koji mi je potreban za radove u vrtu. Jer to mi je jedan od prioriteta. Ali vidjeti ćemo još o svemu tome.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 06.04.2018. u 21:21 sati.