Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nasmijanasova

Marketing

I plavuša prosvjeduje

Danas se okupljaju (ili su se već okupili) neki građani koji će hodati ulicama Zagreba u znak protesta, nebitno kojeg.

I plavuša je odlučila protestirati i hodat će od kupaonice do sobe u kojoj je kompjuter sve dok joj sova ne kaže da izađe malo van na sunce jer je zdravije hodati po svježem zraku i hodati 2,3,4… kilometra, a ne po stanu nekoliko koraka. I kaže joj sova da papuče nikako nisu dobra obuća za hodanje.

Razlog plavušina prosvjeda je ovaj.

Buni se jer u Hrvatskoj ne zna za političara koji trenutno ima neku izvršnu vlast (dakle moć da nešto napravi, promijeni) i čija bi retorika bila približna onoj grčkog Perikla koji je rekao, u 5. stoljeću prije nove ere, ovo: „Duh slobode upravlja našim ponašanjem; ne samo u javnim poslovima, nego i u načinu kako se nosimo s malim tenzijama svakodnevnog života, pri čemu ne pokazujemo neprijateljstva prema zadovoljstvima koja je izabrao naš susjed, niti ocrnjujemo druge na način koji bi ih mogao povrijediti, čak i kada im ne nanosi štetu“.

Plavuša je za taj citat saznala u jednom dokumentarcu o Ateni, a taj je citat izrecitirao donedavni gradonačelnik Londona i dodao: "Tomu težimo, to je London, ideja da pustiš ljude živjeti. Da nemaš predrasuda o rasi, rodu, seksualnosti, bilo čemu“.

Plavuša prosvjeduje jer 2018. g. nema u Hrvatskoj političara koji bi tako nešto izjavili i zato što zna da je London bogat upravo zbog te svoje otvorenosti. Ako želiš biti važan dio svijeta, moraš prihvaćati i privlačiti sve druge kulture i različitosti jer oni stvaraju nove vrijednosti i doprinose rastu društva. To su i istraživanja dokazala.

Sve ostalo su primitivni pokušaji zatvaranja protiv kojih plavuša danas prosvjeduje pišući ovaj blog.Post je objavljen 24.03.2018. u 12:44 sati.