Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

NOVA LI I SNAŽNA NAUKA Mk 1, 21b-28 (Palma, 9.1.01.)

Image and video hosting by TinyPic
Isus stade naučavati, a oni bijahu zaneseni jer govorio je kao onaj tko ima vlast. Njegove riječi su plijenile i zavodile, pogađale su središte razuma, srca i duše. Vabile su iz njih, njih same. Bile su melem i okrepa za njihove duše. Njegove riječi rasvjetljivale su njihovu nutrinu, kao munja koja kad bljesne obasjava obzor. Razumijevali su sebe u svjetlu njegovih riječi. Shvaćali za što su stvoreni, i svoj životni trenutak.
Jer sva naša nemoć je zbog našeg neshvaćanja. Nepoučen čovjek je rob strahova i predrasuda. Prijetnji i utvara. Vlastitih misli i krhkosti. Nepoučeni i neupućeni sami smo sebi teret. Kao školjke bisernice jedni uz druge stojimo i tugujemo nad grdobom svog izgleda – a prava riječ je ona koja nas otvara i daje nam spoznati ljepotu bisera kog u sebi nosimo.
Potrebnija od ičeg jest takva riječ. A ona nije produkt ljudskog razuma, već snage Duha. Pavao piše da se njegovo propovijedanje nije sastojalo u mudrosti ljudskoj, već u očitovanju sile i snage Božje. Onda kad svoje usne posuđujemo Bogu, onda govorimo prave riječi. Kad ispečemo prije nego rečemo. Ispečemo riječi u vatri Duha. Kad svaku misao prosijemo kroz trostruko sito: korisnosti, istinitosti i ljubavi.
Za svaku riječ ćemo odgovarati. Toliko je riječi, a samo je jedna šutnja. Iz punine srca usta govore.

Post je objavljen 28.01.2018. u 07:53 sati.