Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

4B, BIJAHU ZANESENI (Mk 1, 21-28)

Image and video hosting by TinyPic
Kakvi bismo trebali biti mi vjernici koji idemo iz dana u dan s Isusom, koji slušamo njegovu riječ? Upravo ovakvi kao i ovi iz ev. koji su ga slušali jedne večeri ili dana u sinagogi uz Genezaretsko jezero u mjestu Kafarnaumu. Slušali su ga i gledali njegova djela.
"Bijahu zaneseni njegovim naukom."
Zanesen njegovom riječju je onaj tko ih prepozna kao odgovor na svoje upite, tko ih prepozna kao toplinu hladnoćama duše, kao lahor našim učmalostima. Prepoznamo li ih kao vibracije koje pokreću naše biće onda su one vrata kroz koja se izlijeva naša duša... na koja naše biće izrasta...
I trebali bismo gledajući njegova djela zaprepašteni zapitkivati: "Što li je ovo? Nova li i snažna nauka!"
Da li je moj Isus takav? Da li sam zanesen... ponesen njegovom riječju? Da li je moj Isus taj koji ima vlast, prije svega nada mnom? Zapažam li njegova čudesna djela kad pobjeđuje zloga oko mene? Mogu li za njega kazati: "Taj nevjerojatni Bog!"
Impresionira to kad vidimo kako Isus riječju tjera Sotonu i molimo da ga otjera iz naših bližnjih. Ali da li molimo da ga istjera iz naših srdaca? Molimo svakodnevno u Očenašu: "Izbavi nas od zla", ali da li dopuštamo da nas izbavi? Da li pristajemo na njegove bičeve kojima nas ponižava i tako izgoni zlo?

Post je objavljen 28.01.2018. u 07:40 sati.