Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goturniri

Marketing

1. Međuškolska go liga 2018.

U organizaciji Hrvatske igo udruge
Učenici osnovnih i srednjih škola se natječu pojedinačno na “malim” pločama 9x9 ili na “velikim” pločama 19x19


O d i g r a n o..... V i d i . i z v j e š ć e



Što je Međuškolska go liga (MGL)?
MGL je serija go-turnira koji će se održavati u osnovnim i srednjim školama, a pravo sudjelovanja imat će samo učenici prijavljenih škola. Natjecanje je pojedinačno. Na kraju školske godine na temelju zbroja osvojenih bodova učenika proglasit će se najuspješnija škola.
Koje škole sudjeluju?
Trenutačno su prijavljene: XV. gimnazija (Zagreb), Srednja škola Tina Ujevića (Kutina), OŠ Alojzija Stepinca (Zagreb), OŠ Zapruđe (Zagreb), OŠ Eugena Kumičića (Velika Gorica), OŠ Ljubo Babić (Jastrebarsko), OŠ Josipa Kozarca (Lipovljani).
Gdje i kada će održati turniri?
Prvi turnir MGL-a će se održati u XV. gimnaziji, Jordanovac 8, Zagreb, u subotu, 20. siječnja 2018. godine od 9 do 13:30 sati. Ostali turniri će se održavati uvijek subotom, u veljači, ožujku, travnju (osim u Zagrebu, po jedan turnir bi se trebao održati u Velikoj Gorici i Kutini) sa završnim turnirom u sklopu 2. Hrvatskog go tjedna u Zagrebu.
Kako se prikupljaju bodovi?
Na svakom turniru odigrat će se natjecanja u dvije konkurencije. Iskusniji igrači će igrati na ploči dimenzija 19x19. Vrijeme za razmišljanje po igraču je 25 minuta uz dodatak od 10 sekundi za svaki odigrani potez. Odigrat će se najmanje 3 kola. Prvoplasirani učenik dobiva 10 bodova, drugoplasirani 9 bodova i tako do 10. mjesta za koje se dobiva jedan bod. Početnici će igrati na ploči dimenzija 9x9. Vrijeme za razmišljanje po igraču je 15 minuta. Odigrat će se najmanje 5 kola. Prvoplasirani dobiva 10 bodova, drugoplasirani 9 bodova i tako do 10. mjesta za koje se dobiva jedan bod. Rezultati će biti objavljivani na stranici www.higou.hr.
Tko su pobjednici?
Na kraju serije od 5 turnira dodijelit će se medalje za tri natjecatelja s najvećim brojem bodova osvojenih na natjecanjima na ploči dimenzija 19x19, te medalje za tri natjecatelja s najvećim brojem bodova na ploči dimenzija 9x9. Škola čiji učenici osvoje najveći zbroj bodova u obje konkurencije pobjednik je natjecanja i na rok od jedne godine dobiva prelazni pehar „Najbolja GO škola“.
Što će se još događati?
Na svakom turniru će se u pauzama održavati kratke lekcije za učenike, roditelje i edukatore igre go. Posebno će biti nagrađeni pobjednici posebnog natjecanja: go u parovima „učenik + roditelj“. Na završnom turniru će organizirati i natjecanje „štafetna go utrka“: kombinacija trčanja i igranja prave partije goa na demonstracijskoj ploči.
Međuškolska go liga održava se u sklopu projekta „Go – igra (bez) granica“, kojeg u partnerstvu s nizom odgojno-obrazovnih ustanova u školskoj godini 2017./2018. provodi Hrvatska igo udruga.

Post je objavljen 05.01.2018. u 15:06 sati.