Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

2B, DOĐI Iv 1,35-39 (Osijek, 24.4.1995.)

Image and video hosting by TinyPic
Mi smo ovdje zato jer se zbio susret s Isusom. Ali i zato jer želimo da se opet dogodi. Jer s Isusom živeći mi tek živimo.
Mi smo kao ona dva učenika koji smo, dok je Isus blizu nas prolazio, čuli svjedočanstvo o njemu i krenuli za njim.
Mi smo oni koji su upitani od njega: "Što tražite?" odgovorili da tražimo mjesto gdje On stanuje. I pošto nam je rekao: "Dođite i vidite" mi smo krenuli za njim sa željom da vidimo i stanujemo s Njim.
Mi jesmo, ali i nismo sve to. Jer nam valja svakodnevno to isto činiti.
Isus prolazi pored tebe, jesi li toga svjestan? Što misliš kuda i kada On to prolazi?
O Isusu svjedoče oko tebe da je on Jaganjac Božji, onaj koji ima odgovor i pomoć svim tvojim
brigama i pitanjima. Tko svjedoči? Znaš li prepoznati ta svjedočanstva? Znaš li čuti? Ne tek slušati, nego čuti. Čuti srcem.
Ali ako si čuo, jesi li prepoznao neodoljivost Božje dobrote i ljubavi? Da li si zato za njim krenuo? Možeš li kazati s Jeremijom: "Zaveo si me Gospodine i dadoh se zavesti."
Da li si ti osoba koja traži? Što tražiš? Osjećaš li da nisi sam sebi dostatan? Ima li u tebi onog potrebnog nemira koji te goni naprijed, u daljine?
("Čini mi se da sam više ono što mi nedostaje nego ovo što jesam", "Više volim vjetar nego mirnu luku", "Gospodine za sebe si nas stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u tebi", "O Bože ti si Bog moj, gorljivo tebe tražim", "Dodirnuo si me i izgarao sam od čežnje za susretom s tobom", "Ne bi me tražio da me već nisi susreo")
Da li ja priznajem Isusa jedinim svojim Učiteljem? Da li napuštam druge?
S njim stanovati... "Samo je u Bogu mir dušo moja, samo je u Njemu spasenje moje" "On je hrid i utočište moje"
"Dođite"... mi krećemo kamo nas šalje On, svoju lađu ostavljamo, idemo premda ne znamo gdje, idemo s povjerenjem. Idemo da vidimo. Idemo da ostanemo. Hod prethodi gledanju, gledanje ostanku.

Post je objavljen 14.01.2018. u 08:37 sati.