Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

NOVA GODINA (po B. Dudi)

Image and video hosting by TinyPic
Nova Godina, novi početak. Danas je svetkovina Bogorodice Marije. I dan je mira. Počnimo godinu s Njom koja je rodila Isusa koji je mir naš.
Danas je 1. siječnja 1998. godine. Koja je godina bila kad si se rodio? Svaka je godina imala 12 mjeseci, 52 tjedna, 365 dana, 8760 sata, 525600 minuta, 31536000 sekunde. U svakoj godini tvoje je srce kucnulo nešto više od 31536000 puta. Svaka sekunda mogla je biti srmtonosna, a bila je životna. U svakoj novoj sekundi Bog ti je darivao život. Govorio ti: Živi! Računam na tebe! Trebam te!
I u ovoj godini koja već teče, kaže ti isto: Trebam te! Za što te Bog treba? Da nešto lijep učiniš za Boga i čovjeka. Da utkaš svoju nit u tkanje povijesti koje su tkale i tkaju generacije ljudi. Da ostaviš svoj neponovljivi biljeg; da tvoj život bude osebujan kao i osebujnost tvoga bića. Budi to što jesi. Slijedi zlatnu nit svoje duše.
Pružamo si ruke. Što rukom u ruci želimo reći? Podržavam te. Želim biti s tobom. Računam na tebe, možeš računati sa mnom. Možeš se na mene osloniti. Možemo surađivati. Dok si budemo pružali ruke pogledajmo se u oči ...
I kažemo si: Sretna ti nova godina! Sretno! Omogućimo jedni drugima sreću: činimo jedni drugima ono što bismo željeli da i drugi nama čini. Na taj način ćemo jedni drugima biti put do Boga koji je izvor naše sreće i samo Blaženstvo. ... Budimo jedni drugima ljestve do Boga.

Post je objavljen 01.01.2018. u 12:21 sati.