Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Kupinovo vino 2. dio

Evo, nakon što sam pročitao više od pola knjige "Kupinovo vino" nadam se da mogu napisati svoje prve dojmove o ovoj knjizi. I ova me je knjiga privezala za sebe i svojom pomalo napetom radnjom me vuče dalje, da je pročitam do kraja. Zapravo, sada kada sam skoro pri kraju, baš me interesira kako će završiti.

Knjiga govori o piscu znanstvene fantastike, Jay Mackintosh, koji nakon prvog objavljenog uspješnog romana ne nalazi inspiraciju da napiše neki novi uspješni roman. I prepušta se pisanju priča u znanstvenoj fantastici i predavanju na nekom fakultetu ili što li je već. Nakon nekoliko godina sasvim slučajno dobiva brošuru u kojoj pronalazi oglas u kojem se prodaje kuća u Francuskoj. Koja ga je zainteresirala. I donosi odluku da ode živjeti u nju, gdje dobiva inspiraciju i počinje pisati novu knjigu. U knjizi se isprepliću sjećanja junaka na djetinjstvo, te njegovog boravka u novoj kući i francuskom selu u kojem se nalazi.

I u ovoj knjizi mi je zanimljivo to kako opisuje seosku zajednicu, koja nije pošteđena ogovaranja svojih susjeda, strahove pojedinaca od nepoznatih. Zajednice podijeljenih na jedne koji žele da selo napreduje, i na druge koji žele da ostane onakvo kakvo i jeste. Zabadanje pojedinaca u tuđe živote iz dosade svog života. Kako junak odrasta uz svog junaka Joa Jabučara, koji pokušava iz sveg i svačeg uzgojiti vino. Koji mu usađuje ljubav prema ljekovitom bilju i vrtlarstvu. I nakon što odraste ipak na kraju pronalazi ljubav u vrtu i kao neko oslobođenje od prošlosti i početak neke nove budućnosti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...
Lijep pozdrav i hvala na posjeti
Crna svjetlost


Post je objavljen 19.12.2017. u 17:33 sati.