Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mamalavica

Marketing

GuzotresZa sve vas koji nekim čudom niste upoznali, trenutno "najpopularniji", ples zvan Twerk evo i službene definicije.

OXFORD DICTIONARIES u svoju je online verziju rječnika nedavno uključio riječ twerk.

"Twerk" je uvedena kao glagol i tako se pridružila nizu riječi koje svoje korijene vuku iz pop kulture ili pak društvenih mreža (lolz, totes, OMG, LOL, mankini, jeggings, sexting), a pojavile su se u online ili čak tiskanom izdanju rječnika, piše Mashable.

Službena definicija "twerka" je: "Seksi ples uz popularnu glazbu koji uključuje izbacivanje bokova u čučnju",

Cijela priča o twerku koji je dignuo buru u javnosti krenula je od Supertalenta u kojem je jedna natjecateljica pokazala kako se to radi. Navukla je blago rumenilo na lica muške publike koja je ostala hipnotizirana...da bar ovako pleše do jutra - pomislili su.

Žene su ostale suzdržanije. Od grimasa gađenja, upitnika iznad glave, smješkanja..bilo je svega.

Radi se o seksualnoj provokaciji, seksualnom podražaju kao takvom"- dodala je članica žirija i odlučila se za crveni X.

Pitala sam se što je natjecateljica rekla samoj sebi pred ogledalom, svom mladom licu 18-godišnjakinje, da skupi hrabrosti ili drskosti i izađe na pozornicu polugola. Da krene sa uvijanjima i izvijanjima guzova, širenja nogu i ukratko pozivanja na seks.

Još mi je gadljivija bila reakcija podrške "ponosnog" tate koji iz publike navija za nju i viče još još..bravo mala..
Ma jel to normalno?

Mene nije uspio uvjeriti da mu se to istinski sviđa...više mi je to bila poza za kamere...duboko u sebi bori se on sa mišlju što radi tu, što on to podržava i koga to gleda? Svoju kćer.Pogledala sam cijeli niz videa putem kojih se može naučiti pokrete twerka i zamislite čak i ne izgleda tako vulgarno i jeftino kad su "plesačice" u tajicama, sportskom outfitu i sl. Ali kad su skoro u tangama, ili gaćicama koje više otkrivaju nego skrivaju, to mi je degutantno...

Twerku svaka čast ali u četiri zida, u spavaćoj sobi u svrhu zavođenja, ili u plesnoj školi - ako je osnovana. U protivnom kakvu sliku te cure iznose pred javnost? Prodaju sebe po jeftinoj cijeni ili barem kreiraju takvu sliku o sebi?

Kad sam čula razlog zbog kojeg je spomenuta cura pravi supertalent stala sam i gledam. Naime, svojim nastupom napravila je besplatnu reklamu, dobila PR doma i u inozemstvu jer su svi poludjeli za njom. Čak se pohvalila da je dobila na tisuće poruka sa ponudom prosidbe.

Sretno budućim mladencima! Mladoženja, duboko udahni, jer kad ti mica zatverka moraš ostani koncentriran...

Twerk pokretiPost je objavljen 14.11.2017. u 10:45 sati.