Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Prvi cvijetovi

Danas sam konačno ponovo uhvatio malo vremena da se prođem vrtom. I moram priznati da je jesen u vrtu sve više uzela svog maha. I da smo dobrano ušli u jesen. I da jesen u vrtu prikazuje sve više svoju prisutnost. I pomalo mi je užitak bilo se proći danas u jesensko popodne. Mada je bilo oblačno i dosta sve mokro od jesenske kiše, i taj jesenski miris koji vlada u vrtu je neopisiv.

I usput sam malo snimio fotoaparatom na mobitelu ovo neko cvijeće koje pokušavam uzgojiti za blagdan Svi sveta. Naime, nakon nestrpljivog čekanja i muke oko uzgoja i brige kroz cijelo ljeto na njima danas sam primijetio da su se počele stidljivo pokazivati prve glavice cvijetova. Na žalost kako nisam zapamtio koja je od tih biljaka margareta, špina ili krizantema, ne znam točno koji je to cvijet, ali ipak me je obradovalo to da se nakon brige oko tog predivnog cvijeća polako pokazuju prvi cvijetovi i da do sada mi nije bio uzaludan trud. Jedino što me sada brine to da idućih mjesec dana ne bude nekog mraza. Jer kako sam pisao u jednom od prijašnjih još nisam smislio način kako da dođem do nekih drvenih kolaca i letvi, te neke plastične folije sa kojim bih oko njih napravio neku kučicu, da tako pokušam zaštiti ih od mraza. Naime, od kada znam za sebe i od kada smo se bavili uzgojem tog cvijeća uvijek smo svake jeseni pomoću tih nekih drvenih kolaca i letvi i folije napravili neku kućicu oko njih i tako ih čuvali od jesenskog mraza. Što bih i ja volio da pokušam uraditi, ali kako sam u takvoj situaciji financijskoj i puno nekih drugih briga i obaveza, još nisam u stanju da se upustim u tu nabavku. Ali se nadam da će se idućih godina to popraviti.

A evo i dvije fotke tih prvih cvijetova, koje na žalost nisu savršene, ali se nadam da će poslužiti da vam pokušaju dočarati te prve cvijetove.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost

Post je objavljen 27.09.2017. u 20:59 sati.