Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mamalavica

Marketing

Gric po gricPrije ljeta smo se pripremali za ljeto. Sad se pripremamo za zimski san u kojem provedemo više vremena nego medvjed. Hladnoća, kiša, vjetar - sve su to izgovori za ne istopiti koju kilu. Zapravo, to su sve savršene situacije kad nešto grickamo i pojačavamo tjelesne "zidove" za tešku zimu.

Ove godine se nisam pretrgla sa fizičkom aktivnošću niti pripremanjem figure za ljetne poglede. Taj debilizam nikad nisam razumijela. Idem u teretanu, trčim po gorama i šumama, da bi moja guza lijepo stajala na vrhu nabildanih nogu..i to samo zato da budem zapažena. Vau!

Da ne bi bilo nesporazuma, volim žene i muškarce koji drže do sebe! Ali ne volim kad majice ili košulje izgledaju kao da će masa koju prekrivaju eksplodirati.

Divim se ljudima koji preko cijele godine vježbaju i to su pouzdano ljudi koji to rade zbog svog zdravlja. Imaju dobar režim prehrane i mogu biti u grupi koja normalno jede sve i troši kalorije ili prehranu temelji na energentima za "napuhavanju mišića", pa to zahtjeva razne shakeove i odricanja.

Moja filozofija je vrlo jednostavna. Ako je ljudsko tijelo jedna velika vreća u koju samo trpaš i trpaš, uskoro će voda doći do grla. Zato je potrebno vreću probušiti i sagorjeti kalorije.

Najviše vježbača u teretane dolazi iza Božića ili neposredno pred ljeto. Nema tu baš nekog uspjeha jer čuda se ne događaju preko noći ili u dva-tri mjeseca.
Ne mora se ići u teretanu. Postoji cijeli niz aktivnosti kojima radimo dobro za sebe. Uostalom, nekima je teretana dosadna jer postane monotona. Zato žene vole aerobic, fitness, zumbe itd.
I ja sam tip koji voli grupna vježbanja jer mi je potrebno utjerati disciplinu u kosti.Biološki sat kod žena neću ni spominjati. Toliko je okrutan da bi ga najradje razbila, samo kad bi znala gdje stoji.
Žene rapidno stare, jer ih svaka dekada pomalo uništava. Trudnoća koliko god bila lijepa, za ženu ostavlja kilograme koje je većini teško skinuti. Ne mora biti u pitanju lijenost ili prepuštenost, već cijeli niz zdravstvenih problema sa kojima se suočavamo.

Neki će u šali reći da je seks najbolja teratana. Pitam se, koliko puta dnevno bi se trebalo seksati i koliko dugo ako hoćemo postići značajnije rezultate. Smiješak!

Tajna učinkovite potrošnje kalorija je vrući seks, tvrde seksolozi, 150 kalorija potroši se u pola sata seksa, dok 'divlji' troši čak i do 350 kalorija što odgovara potrošnji u pola sata trčanja.

Po 15 minuta strastvenog ljubljenja ujutro, popodne i navečer, triput na tjedan, sagorijeva oko 100 kcal na dan. To je 36.500 kcal na godinu, što je jednako gubitku od oko 4,5 kilograma.

Eto, još samo da pitam muža što nam je bolje.."vježbati" po gornjim preporukama ili platiti mjesečnu članarinu?

Post je objavljen 14.09.2017. u 14:12 sati.