Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Pohane tikvice

Danas sam se odvažio na malu kulinarsku avanturu. Avanturu, jer zadnjih nekoliko godina sam dosta zapustio održavanje znanja u kuhanju, mada i prije, kada sam nešto si kuhao, nisam bio baš neki stručnjak u kuhanju. Pa, nije ni čudo da sam zaboravio kuhati, pa sve ispočetka moram učiti se kuhati. A i azto sam napisao avanturu.

Naime, kako sam si na vrtu uspio još uzgojiti neku tikvicu, odvažio sam ju danas spohati da vidim i probam kako je to pripremati. Naravno, recept sam pronašao na mreži svih mreža. I koji me je podsjetio kako je moja pokojna majka pohala neko povrće i meso. Pa sam pokušao na taj način pripremiti tu tikvicu.


Najprije sam je narzao na kriške oko pola centimetra debljine i posolio i pustio da malo stoje tako. Te sam u međuvremenu u neke posude stavio brašno i jaja. Jaja sam umutio sa malo mlijeka. I prvo sam te kriške umočio u jaja, pa u brašno i stavio peći. I kada su porumenile (ako tako smijem se izraziti) izvadio ih u jednu posudu.
I na kraju sam ih probao, i mogu reći da su mi za početak dobro ispale i bile su jestive. I donekle sam zadovoljan uspjehomMada ću ipak još morati poraditi na tom pohanju tikvica. Jer ipak sam ih pohao prvi puta u životu. I uvijek postoji nešto čime bih sve to mogao usavršiti i poboljšati. Koliko sam uspio i kako sam radio možete pogledati na fotkama.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 07.08.2017. u 13:00 sati.