Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretica

Marketing

40 u hladu

'Toplinski val'
'Toplotni udar'
'Nikad zabilježene temperature'
'Ne izlazite, pijte, na radite.....blablabla....' svima vam se ove rečenice vrte po glavi zadnjih dana. A kako i ne bi kad ih slušamo i čitamo po cijeli dan.

Dosadilo mi.

Je, vruće je. Pa ljeto je. Malo je toplije nego inače, ali baš da je tako ekstremno kako se bombastično najavljuje - i nije. Bilo je u povijesti ekstrema a ne bi ni bili ekstremi da se povremeno ne dogode. I ponavljaju se. I 'obaraju rekordi'.
Bila je tako i ona 1950.g., 'gladna godina' su ju zvali, bilo je sušno i vruće i eto, nije se ponovilo 67 godina. Bilo je još ekstremnih godina, npr. 2013 u Karlovcu kiša nije padala 2 mjeseca (i isto je bilo vruće) a onda kad je počela nije prestala do 2015. pa smo opet imali ekstremnu 2014. po padalinama i poplavama. Ekstremna je bila i zima '87., zaledila se Korana toliko da se moglo hodati po njoj i to se nije ponovilo do 2012. A događalo se i prije i poslije.

Šta hoću reći? Mediji nas ubijaju, stvaraju paniku, dramatiziraju. Da ne znamo da je vani 39° bilo bi nam jednako vruće kao i na 33° i ne bismo se ponašali kao da je smak svijeta. Jer i nije. Samo je toplo ljeto sretan


Kategorija: paranormalno rofl

Post je objavljen 04.08.2017. u 18:42 sati.