Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Pečene tikvice

Danas sam konačno ubrao svoj prvi službeni urod. Kako sam već pisao u prijašnjem postu, izrasle su mi prve tikvice i danas sam se odvažio da ih si pripremim za ručak. I malo prije podneva sam otišao do vrta i ubrao ih sa prvim paradajzom ove godine, te onim feferonom. A prije toga sam si nabavio u trgovini i ostale sastojke za današnji ručak.

Recept sam našao na mreži svih mreža i radi se o zapečenim tikvicama, sa jednim jajom i dvije žlice kiselog vrhnja. A i može se dodati i neki sir i meso po želji. I odvažio se danas pokušati pripremiti si te tikvice po tom receptu i koliko sam probao, za prvi puta mi je dobro ispalo. Jer nisam neki vrhunski kuhar i nakon nekoliko godina zanemarivanja kuhanja moram se iznova čuiti kuhati. A tikvice sam pripremio tako da sam ih narezao jednu tikvicu na kolute i stavio ih u tavu za pečenje. Te sam narezao neki narezak i njega stavio na tikvice. Koje sam sve zalio sa dvije žlice kiselog mlijeka i jednim jajom. Te na to rasporedio malo sira. I stavio sam peči u pećnicu na 200 stupnjeva na oko pola sata. Dok gornji dio nije počeo tamnijeti. I kako sam napisao dobro je to jelo ispalo i sasvim ukusno. I moram priznati da su tikvice na ovaj način jako ukusne.


U nastavku vam prikazujem prvu fotku na kojoj možete vidjeti moje prve tikvice, mali paradajz i feferon. Na žalost nije velik i obilan urod, ali za mene je veoma dragocijen. Jer me vesele takve male stvari. Da sam uspio uzgojiti po prvi puta u životu tikvice i paradajz. Koji kako izgleda da će idućih dana polako sve više početi crvenjeti.


A na ovoj fotki možete vidjeti i prvi grah koji je počeo rasti. I kako vidim da bih ga moglo dosta izrasti. Na čemu ću biti sretan, jer ću ga pokušati sačuvati za iduću godinu za sjeme.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlostPost je objavljen 08.07.2017. u 14:08 sati.