Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Sretan vam Dan državnosti

Danas se nisam planirao da pišem ovaj post. I uzeti si dan odmora. Ali ipak sam se predomislio i napisati toliko da vam poželim sretan Dan državnosti. Ne bih vam pisao što se je dogodilo na današnji dan prije nekih dva i pol desetljeća. A i više. Jer, nadam se da o tome otprilike znate što je bilo. Ali ipak bih želio toliko napisati da nakon toliko godina ipak se treba pitati jesmo li to sanjali, da ovakvu državu imamo? Jesu li naši dragi branitelji za to borili? Po mom osobnom mišljenju, nisu se borili za ovakvu državu naši branitelji, a niti sam sanjao da će nam ovakva država biti.

Nadao sam se da će biti puno bolje, gdje ćemo imati posla, bez osvrtanja na prošlost, i sređenu državu. I još mnogo toga puno lijepog. Ali kad vidim u što je nastala Lijepa naša, teško mi je u srcu i glavi. I meni dođe da kriknem, kao i jednom našem političaru, kada vidim ove svoje sunarodnjake u kakvim uvjetima i situaciji žive. I na žalost i ja sam jedan od njih. Mada imam posao, za sada, ali ipak nije lako i ne bih se želio jadati. Nema mi smisla. Već se nekako pokušati boriti, jer od jadanja nema koristi, već samo još veće muke.

A što se tiče Lijepe naše, ona je podijeljena na siromašne i bogate, na hetero i gay, vjernike i nevjernike, antifašiste i ustaše, ovakve ili onakve i tako dalje, i tako dalje, da ne nabrajam. Predugo bi to trajalo, a premalo prostora. I žalosno je to da smo ovako ili onako podijeljeni. Umjesto da se svi uhvatimo posla i nešto korisno i pametno napravimo.
Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...


Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 25.06.2017. u 18:47 sati.