Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Toplotni udar

Ova vrućina se i danas nastavlja. U Varaždinu je temperatura dostigla i 35 stupnjeva. I ulice su gotovo puste od tih vrućina. Kako i ne bi, kad je taj toplotni udar se toliko rasplamtao da ne znam kako ćemo preživjeti ove dane. A još nije počeo ni srpanj, a gdje je tek kolovoz. Pa to je za poluditi. Ako je vjerovati ovome, očekuje nas pakleno ljeto.

Ovih dana od kada sam počeo pumpati vodu sa ovom vrtnom pumpom primijetio sam da mi ova pumpa dosta izmori ruke. I da sam u rukama dosta se zapustio i da sam zaboravio kako je to pumpati ručno vodu iz zemlje. Na što se ne želim žaliti, jer to pumpanje doživljavam dvostruko pozitivno. S jedne strane zalijevanjem tog povrća svaku večer trudim se pomoći tom povrću da preživi ove paklene vrućine koje su zavladale ovih dana, a i pokušavam si uzgojiti nešto. A s druge strane barem će mi to pumpanje vode malo ojačati mišiće u rukama. Te tako ne moram ići u neku teretanu da si ojačam mišiće. Ovdje na vrtu ne moram da plaćam skupi posjet teretani, a opet ću si nešto korisno pokušati uzgojiti na vrtu. A da ne pišem o tome kako u teretani ću izgubiti vrijeme na uzaludno trošenje energije. Dok na vrtu korisno tu svoju energiju i vrijeme trošim. Tako barem ja razmišljam. A da ne pišem i o užitku uzgoja povrća, posebno o radosti koju ću imati kada ću početi ubirati prve plodove.

Paradajz mi stvarno lijepo napreduje i možda ču već početkom srpnja imati prvu berbu, ako ne i ranije. Jedino ne znam zašto se paprika nekako duri, a i feferoni. A i tikvice će mi uskoro početi davati prve plodove. Stoga, ako me sreća i trud posluži, uskoro ću imati veselja na vrtu. A danas sam primijetio da ću idućih dana morati početi zalijevati i ruže koje imam na vrtu, jer se i na njima je počela primjećivati suša, pa ću i morati i njima pomoći. Trava se je počela sušiti od ovih vrućina, ali to me ne zabrinjava, jer barem je ne ću morati kositi. Nemam ništa protiv trave, i ona je lijepa na svoj način, ali nadam se da ću s vremenom i nju moći bolje održavati.
Evo jedne fotke tikvica koje sam posijao. I kako mi se čini uskoro ću i njih ubirati. I samo će mi još trebati smisliti način kako da si je pripremim za obrok.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 22.06.2017. u 22:11 sati.