Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Razlog plijevljenja i umor

Nikome nije nije drago da u svom vrtu mora se hrvati sa korovom. Pa ni meni. Evo i danas sam morao se hrvati sa njime oko onih svojih špina, margareta i krizantema. A i oko luka. A ta pokora me slijedi i idućih dana i ostatak ove vrtlarske godine. Ali što ću, ako želim da imam neki urod i koliko toliko uredan vrt, moram se hrvati sa time. I danas sam se malo hrvao sa tim korovom. Morao sam malo da plijevim oko luka i onih svojih špina, margareta i krizantema. Jer im je počeo opet oduzimati prostor. A da ne pišem o tome kako i vodu im oduzima, a i hranjive tvari u zemlji. I to je jedna od korisnih stvari u plijevljenju korova, da se pruži tim biljkama koje želimo uzgojiti bolje uvjete rasta i uzgoja.

Inače, ne znam za vas, ali zadnjih dana me drži poslije posla neki umor kojem nikako da se othrvam. Ne znam jeli to zbog posla ili ovih vrućina vani ili zbog obje stvari. Ali drži me taj umor i ne znam kako da mu se suprotstavim. Tako da sam sav jadan zbog toga. Jer volio bih to vrijeme da bolje iskoristim. Moram napisati da noću za sada dobro spavam i zaspim. I da se trudim što ranije da odem spavati. Ali ipak me taj umor popodne uhvati, tako da odspavam jedno sat i pol. I malo se bolje osjećam nakon toga, ali ipak pomalo žalim za time što sam možda mogao bolje iskoristiti ovo vrijeme. Ali znate kako ljudi kažu, nad prolivenim mlijekom ne treba plakati.

U nastavku vam opet postavljam dvije fotografije, jedna je sa lukom, a druga sa cvijećem. I danas sam ih malo plijevio. Ali koliko god se trudio, ne mogu svog da iščupam. Ali koliko god se taj korov trudio da raste, i ja ču se truditi da ga čupam van, jer ga ne želim na tim gredama.
ama.


Na ovoj gredi je neki običan luk. Još ne znam koja je vrsta, ali to nije važno. Glavno je i važno da se potrudim da se što bolje brinem o njegovom uzgoju i da ga što bolje uzgojim.


A na ovoj gredi su špine, margarete, krizanteme i još neke biljke. Ali ne pitajte me što je što od toga, jer ne znam. Samo znam da sam kupio te biljke i posadio ih, sa nadom da ću ih uspjeti uzgojiti i iskoristiti.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlostPost je objavljen 13.06.2017. u 21:13 sati.