Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crnasvjetlost

Marketing

Prženje sunca

Ove sadnice koje sam posadio prošli tjedan drže se dobro koliko sam vidio na vrtu. I to mi je baš drago. Jer mi to daje nadu da će možda biti nešto od tog uzgoja. Samo sam jednom zalio sve te sadnice. Jer zemlja je još vlažna od kiše koja je pala u ponedjeljak. Pa se bojim da ih ne zalijevam puno vodom, da mi ne propadnu. A i za ovaj vikend opet kišu najavljuju, pa se nadam da će za stvarno biti nešto od te kiše, da mi zalije te biljke. Jer ljudi koji imaju iskustva u tom uzgoju biljaka kažu da je kiša najbolja za vrt i uzgoj biljaka na vrtu. Kao što sam već pisao prije. Pa s ne strpljenjem očekujem tu kišu.

A i pomalo se ipak nadam da će biti nešto od kiše, jer koliko me iskustvo uči da kad tlak zraka pada, i kada je dovoljno nizak, da onda zna pasti neka kiša. Sve zavisi kako se ti vremenski uvjeti slože, takva i kiša pada. Nadam se da neće biti nevrijeme pritom. A i primijetio sam da pred kišu zna sunce posebno nekako pržiti. Naime, jednom sam se požalio da sunce nekako jako prži. I ta mi je osoba rekla da je to obično pred kišu. Jer tada je ujedno baš vrijeme bilo pred kišu. I imala je ta osoba pravo, jer nedugo nakon toga kiša je pala. I nakon toga sam malo promatrao tu pojavu i primijetio sam da je stvarno tako, da pred kišu stvarno sunce nekako posebno prži. I da se tada ujedno i pojavljuju oblaci. Tako da nakon tog proučavanja i dalje promatram tu pojavu i nekako po tome znam da će biti kiša. A i dosta pratim taj tlak zraka, jer i po tome znam da bi uskoro mogla biti kiša. A kako zadnjih dana opet taj tlak pada, pomalo vjerujem da bi za vikend mogla biti kiša.

Kao ponovni budući vrtlar, praćenje prognoze vremena i znanje iz meteorologije, može mi puno pomoći u budućem vrtlarstvu. Tako da sam zadnjih godina pomalo postao i ljubitelj meteorologije. Pa je proučavam kad stignem. I koliko sam vidio iz tog proučavanja da je to lijepa znanost. I da se isplati baviti amaterski njome. Ali ipak, još puno toga moram se učiti o njoj, jer ima puno toga što bih morao naučiti o meteorologiji.

Toliko od mene u ovom postu, čitamo se...

Lijep pozdrav i hvala na posjeti

Crna svjetlost


Post je objavljen 18.05.2017. u 21:01 sati.